Redactia.ro
Home » Știri » Cutremurul din Albania. Autoritățile caută în continuare supraviețuitori

Cutremurul din Albania. Autoritățile caută în continuare supraviețuitori

Cutremurul din Albania

Cutremurul din Albania. Momente tragice pentru locuitorii din Albania. În urma cutremurului, zeci de persoane și-au pierdut viașa și sute au fost rănite. Autoritățile încearcă și acum să salveze oamenii rămași sub dărămături.

Cutremurul din Albania. Autoritățile caută în continuare supraviețuitori

Albania a fost lovită de cutremur puternic, luni noaptea. Seismul a avut o magnitudine de 6.4 pe scara Richter. În urma cutremurului, zeci de persoane și-au pierdut viața și alte sute au fost rănite. Autoritățile se tem, totuși, că în ciuda eforturilor, numărul victimelor va crește.

Bilanțul actual al cutremurului din Albania se ridică la cel puțin 25 de morți și peste 600 de răniți. Conform Digi24, 47 de persoane au fost recuperate dintre dărămături, iar 10 oameni încă sunt blocați în clădiri prăbușite.

Stadionul din Durres îi găzduiește acum pe oamenii care au rămas fără case. De asemenea, hotelurile din oraș au pus la dispoziție camere pentru sinistrați.

România a trimis o echipă pentru a ajuta la salvarea oamenilor

România a trimis în Albania 52 de specialiști în situații de urgență și două avioane militare pline cu echipamente pentru detectarea supraviețuitorilor de sub dărămături.

Cutremurul a fost urmat de peste 100 de re-plici, iar unda de șos s-a resimțit pe tot parcursul Balcanilor, dar și peste Adriatică. Cea mai afectată este stațiunea Durres, de la Marea Adriatică, mii de oameni au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Ne-am dus copiii să stea la niște rude din apropiere. Noi trebuie să stăm aici, nu avem unde să mergem. Nu știm ce vom face de acum încolo. Ce s-a întâmplat, știm. Ce se va întâmpla cu casa noastră, dacă va fi demolată, nu știm. Nu știm ce ne va aduce ziua de mâine”, spune un localnic.

Aeară echipele trimise de România au ajuns și au ajutat imediat la salvarea răniților. În Albania, au loc frecvent cutremure din cauza plăcilor tectonice majore, cea eurasiatică și cea africană.

Citeste si:Un bărbat a aflat înainte de nuntă că soția l-a înșelat. Cum s-a răzbunat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: