Redactia.ro
Home » Homepage » Dacian Cioloș, noul premier al României, desemnat de Klaus Iohannis

Dacian Cioloș, noul premier al României, desemnat de Klaus Iohannis

Dacian Cioloș este noul premier al României. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în cursul zilei de luni, că a decis să îl desemneze pe liderul USR pentru funcția de prim-ministru. Imediat după desemnare, Cioloș a anunțat că începe negocierile pentru formarea noului guvern.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat numele noului premier după o serie de consultări avute la Cotroceni cu toate partidele de pe scena politică.

Klaus Iohannis a anunțat noul premier al României

“În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează.

Este foarte important să se gestioneze situația pandemică, creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri să nu crească celelalte prețuri.

“Este important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

“Am reiterat importanța pregătirilor pentru situația de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile importante pentru români, nu certurile politice.

“Formațiunile au venit cu diferite abordări, propuneri. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș.”, este anunțul făcut de Klaus Iohannis, după consultările cu partidele politice de la Palatul Cotroceni, din cursul zilei de luni.

Dacian Cioloș, prima decizie ca premier

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, prim-ministru desemnat, urmează să înceapă marţi negocierile cu reprezentanţii PNL, UDMR şi ai minorităţilor pentru formarea noului guvern.

Acesta, alături de ceilalți decidenți din USR, a decis echipa de negociere, care e formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu. A fost stabilită şi echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Ţoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui şi Dragoş Pîslaru.

″În concordanţă cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marţi PNL, UDMR şi minorităţile naţionale la discuţii pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliţiei în formula ei iniţială şi aşteptăm un gest de reciprocitate din partea foştilor noştri colegi. Sperăm ca, în ultimul ceas, aceştia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Naţional să trimitem invitaţii oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR şi parlamentarii minorităţilor pentru a discuta reformarea coaliţiei de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş, într-un comunicat de presă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: