Redactia.ro
Home » Știri » Dalai Lama intervine în războiul pornit de ruși. La ce soluție s-a gândit liderul tibetan

Dalai Lama intervine în războiul pornit de ruși. La ce soluție s-a gândit liderul tibetan

Dalai Lama intervine în războiul pornit de ruși

Conflictul armat dintre Ucraina și Rusia este îngrijorarea constantă a tuturor liderilor lumii. Chiar și Dalai Lama a intervenit în acest război, declarându-se „profund întristat” de pierderile omenești. La ce soluție s-a gândit liderul tibetan ca războiul să se încheie!

Dalai Lama intervine în războiul din Ucraina

Liderul spiritual tibetan a făcut apel la „înțelegere reciprocă” pentru ca războiul, care a curmat deja multe vieți omenești, să se încheie. Dalai Lama a declarat luni, 28 februarie, că acest conflict armat trebuie să se încheie cât de curând și că sigura cale ca acesta să se încheie este prin non-violență. „Războiul e depășit – non-violența este singura cale.”, a precizat acesta într-o declarație, relatează CNN.
Dalai Lama spune că tensiunile din cele două țări se pot rezolva prin discuții mediate de alți lideri politici. „Problemele și dezacordurile se rezolvă cel mai bine prin dialog. Pacea autentică se realizează prin înțelegerea reciprocă și respectul pentru bunăstarea celuilalt”, a mai precizat liderul spiritual tibetan.

Liderul spiritual tibetan: „Mă rog ca pacea să fie restabilită”

Dalai Lama susține că secolul XXI-lea nu trebuie să rescrie istoria secolului anterior, în care milioane de oameni au murit în războaie. „Nu trebuie să ne pierdem speranța. Secolul al XX-lea a fost un secol de război și vărsare de sânge. Secolul XXI trebuie să fie un secol de dialog. Mă rog ca pacea să fie restabilită rapid în Ucraina”, a conchis Dalai Lama.

Declarația liderului tibetan vine în cea de-a cincea zi de război, timp în care s-au anunțat mai mult de 3,500 de decese în rândul soldaților ruși și peste 350 de morți din rândul civililor ucraineni.

Și Papa Francisc a îndrumat oamenii spre rugăciune, pentru a se restabili pacea dintre cele două țări.  ”Dragi frați și surori, în aceste zile am fost răvășiți de ceva tragic, de război. De mai multe ori ne-am rugat ca să nu se meargă pe această cale. Și nu încetăm să vorbim, mai mult, îl implorăm pe Dumnezeu cu o mai mare intensitate. De aceea, reînnoiesc invitația adresată tuturor oamenilor de a face din 2 martie, Miercurea Cenușii [după ritul roman sau latin], o zi de rugăciune și de post pentru pace în Ucraina, o zi pentru a sta aproape de suferințele poporului ucrainean, pentru a ne simți cu toții frați și a implora de la Dumnezeu sfârșitul războiului”, a declarat Papa Francis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: