Redactia.ro
Home » Monden » Dan Negru este primul român care a luat Lumina Sfântă, direct de la Ierusalim! Ce a simțit prezentatorul când s-a aprins Focul Divin în fața sa

Dan Negru este primul român care a luat Lumina Sfântă, direct de la Ierusalim! Ce a simțit prezentatorul când s-a aprins Focul Divin în fața sa

dan negru

Una dintre cele mai mari minuni sărbătorite de creştinii ortodocşi, de aproape două milenii, este modul în care se aprinde Sfânta Lumină de Paşte, în mormântul Mântuitorului Iisus Hristos, în Sâmbăta Mare, la prânz, urmată de procesiunea prin centrul vechi al Ierusalimului.

Dan Negru se poate lăuda ca a fost printre primii români care au luat Lumina Sfântă direct de la Ierusalim, moment pe care l-a filmat și l-a postat apoi e pagina sa de Facebook.

Dan Negru a luat Lumina Sfântă direct de la Ierusalim

Prezentatorul de televiziune a ales să-și petreacă Paștele, anul acesta, în Țara Sfântă. Acesta a participat la procesiunea prin care Patriarhul Ierusalimului a primit Lumina de Paște și a împărțit-o enoriașilor. Videoclipul postat de el este însoțit de o descriere în care Dan Negru povestește viziunea sa despre Lumina Sfântă.

„La Ierusalim a venit Lumina! Mă întreabă mulți cum am văzut miracolul luminii din Ierusalim. Credința nu e despre miracole! Dumnezeu nu e magicianul David Copperfield! Ce credință ar fi aia în care Dumnezeu și-ar manifesta puterea? Puterea produce supunere! Dacă Dumnezeu și-ar manifesta puterea prin miracole, iubirea ar dispărea!

Dumnezeu ar putea să aprindă o lumânare, un bec, să vindece orașe întregi, să facă minuni copleșitoare forțându-ne să credem în El..Eu nu m-aș regăsi într-un astfel de Dumnezeu! Îmi place refuzul Lui de a face minuni, de a ne copleși cu dovezi! Îmi place libertatea pe care ne-o dă..Și cred că esența credinței e în vorbele lui Iisus: <<Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el.>> Despre asta e Lumina!”, este mesajul transmis de Dan Negru.

Prezentatorul a postat tot pe Instagram în Vinerea Mare imagini cu Mormântul Sfânt gol, în timp ce se făceau pregătiri pentru slujbă și pentru coborârea Luminii Sfinte.

Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfântă

Sâmbătă, patriarhul Teofil al Ierusalimului a împărțit Focul Sfânt, coborât în acest an în jurul orei 14:55, delegaților Bisericii Ortodoxe ce îl vor duce în țările lor.

Unii pelerini spun că, aşteptând să vină lumina, deodată simţi o adiere lină pe deasupra pietrei Sfântului Mormânt. Apoi, adierea dispare şi pe piatră încep să apară stropi de lumină albă-albăstruie, iar patriarhul Ierusalimului „adună lumina cu mâinile şi o aşează în vasul de aur”. Luând două buchete de lumânari, patriarhul le aprinde, din vas, şi strigă: „Veniţi de primiţi Lumina!”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: