Redactia.ro
Home » Știri » Daniel Chiţoiu, cel care a provocat un accident soldat cu doi morţi, externat după mai multe amânări

Daniel Chiţoiu, cel care a provocat un accident soldat cu doi morţi, externat după mai multe amânări

Daniel Chiţoiu

Fostul ministru de Finanţe Daniel Chițoiu a fost externat joi după amiază, după mai multe amânări din partea medicilor, informează Agerpres. Externarea sa a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Opriţa.

Acesta urmează să fie audiat de procurori, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în care a fost implicat Chițoiu.

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE Daniel Chiţoiu ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției.

Primele audieri în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca

„La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, se arată într-un raport al Poliției Argeș.

Fostul ministru a fost internat în urmă cu o săptămână cu un traumatism toracic suferit în urma accidentului rutier în care au murit doi oameni. Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești din Argeș. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

Imediat după producerea accidentului, Daniel Chiţoiu a fost filmat în picioare, însă ulterior acesta a fost luat cu targa şi internat la Spitalul Floreasca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: