Redactia.ro
Home » Homepage » Primele audieri în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca

Primele audieri în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca

spitalul floreasca

Procurorii fac primele audieri în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca. Chirurgul Mircea Beuran a fost lăsat ultimul pe lista audierilor, pentru că anchetatorii vor să aibă tabloul exact al intervenţiei înainte să îl ia la întrebări.

Asistentele, brancardierii şi anestezistul implicați în cazul femeii arse pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca vor fi primii audiaţi de procurori, transmite Antena 3. Potrivit raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii au existat foarte multe nereguli la Spitalul Floreasca, probleme care au dus chiar la suspendarea acreditării unităţii medicale.

Suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) este o măsură administrativă care nu afectează funcţionalitatea unităţii spitaliceşti, precizează Ministerul Sănătăţii.

Prima sancţiune în cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca. Acreditarea unităţii, suspendată

Ministerul Sănătăţii arată că, potrivit regulamentului, spitalul are obligaţia ca în cinci zile de la suspendare, managerul unităţii să prezinte un plan de măsuri pentru remedierea elementelor ce au dus la apariţia evenimentului advers.

„În termen de 30 de zile, va urma o vizită de lucru cu experţi ANMCS pentru a verifica stadiul implementării planului de măsuri şi dacă rezultatele sunt pozitive, preşedintele autorităţii poate emite ordin de ridicare a suspendării acreditării”, se mai arată în comunicat.

Femeia care a fost arsă pe masa de operație a murit duminică seara

Pacienta de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație, la spitalul Floreasca, a murit duminică seara. Femeia suferea de cancer pancreatic. În urma incidentului din 22 decembrie, femeia a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Într-un comunicat de presă, familia pacientei arse pe masa de operație, declară că nimeni nu le-a prezentat gravitatea incidentului petrecut în blocul operator al spitalului Floreasca.

Medicul Adriana Francisc de la Institutul Naţional de Medicilă Legală a anunţat că a fost realizată autopsia femeii de la Spitalul Floreasca care a luat foc în timpul operaţiei. Aceasta a precizat că pacienta a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corporală, în special pe părţile laterale, dar plăgile nu aveau semne de infecţie, erau în curs de vindecare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: