Redactia.ro
Home » Homepage » Prima sancţiune în cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca. Acreditarea unităţii, suspendată

Prima sancţiune în cazul pacientei arse de la Spitalul Floreasca. Acreditarea unităţii, suspendată

spitalul floreasca

Spitalului Floreasca i-a fost retrasă acreditarea de funcţionare după vizita ministrului Sănătății. Decizia a fost anunţată  de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), printr-un comunicat oficial. Victor Costache a afirmat că a găsit o cascadă de nereguli.

„Din păcate, după cum ştiţi, pacienta a decedat ieri seară şi vrem să transmitem condoleanţele noastre familiei îndurerate. Deja avem un raport preliminar al Corpului de Control care denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave şi vreau să vă asigur că vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător să nu se mai întâmple într-un spital din România şi să vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului. Am trimis Corpul de Control din primul moment în care am aflat, Inspecţia Sanitară de Stat, Direcţia de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat şi a demarat ancheta. Vom avea un raport final la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Costache, potrivit Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a declarat, luni, la ieşirea din Spitalul Floreasca, că ministerul va finaliza la începutul săptămânii viitoare ancheta în cazul femeii care a fost arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale, iar ulterior a murit.

Cazul pacientei arse. Ce măsuri va lua Ludovic Orban: „Controlul să fie cât se poate de exigent!”

„După cum ştiţi, Liliana, pacienta, a decedat ieri seară, s-a schimbat încadrarea cazului şi Poliţia Capitalei şi Parchetul s-au autosesizat. Este o anchetă în curs datorită situaţiei create şi vom aştepta rezultatul anchetei. Ce pot să vă spun este că echipa noastră va finaliza ancheta la începutul săptămânii viitoare şi vă promit că vom organiza cu toţii o conferinţă de presă şi veţi primi toate detaliile care sunt de resortul Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Costache.

El spune că a discutat cu o parte din echipa medicală care a efectuat intervenţia chirurgicală respectivă. „Doar o parte din echipă era prezentă la spital, m-am întâlnit cu managerul şi cu directorul medical, mai sunt încă multe întrebări de pus care vor fi puse de către colegii noştri”, a spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă Mircea Beuran a fost audiat, Victor Costache a răspuns: „A fost audiat de Corpul de Control şi de Inspecţia Sanitară de Stat”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că un asemenea incident trebuie raportat imediat. „Există nişte protocoale standard care sunt elaborate şi de către ANMCS, este un eveniment deosebit de grav, un eveniment care nu trebuie să se întâmple niciodată şi care trebuie raportat imediat. De asemenea, aceste evenimente sunt din fericire deosebit de rare şi o să vă dau mai multe detalii săptămâna viitoare. Nu sunt muşamalizate, nu pot fi muşumalizate”, a mai afirmat Costache.

Femeia care a fost arsă pe masa de operație a murit duminică seara

Ministrul a mai spus că imaginile legate de acest incident sunt analizate cu atenţie şi au fost vizualizate de mai multe ori. Victor Costache a precizat că sala unde a avut loc evenimentul arată normal, iar aparatul respectiv a fost ridicat de către anchetatori.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că dezinfectantul pentru mâini nu se foloseşte pentru operaţii şi cel care l-a utilizat trebuie tras la răspundere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: