Redactia.ro
Home » Știri » Daniela a ținut timp de 56 de ani un bebeluș pietrificat în burtă. Femeia nu a știut că a rămas însărcinată: „Nu-i plăcea să meargă la medic”

Daniela a ținut timp de 56 de ani un bebeluș pietrificat în burtă. Femeia nu a știut că a rămas însărcinată: „Nu-i plăcea să meargă la medic”

O femeie a ținut un bebeluș pietrificat în burtă timp de 56 de ani.

Într-un caz medical rar și profund emoționant, o femeie în vârstă de 81 de ani a trăit o experiență pe cât de neobișnuită, pe atât de tulburătoare. Daniela Almeida Vera a purtat în pântec un bebeluș „pietrificat” timp de 56 de ani, fără să aibă cunoștință despre existența lui. Acest caz uluitor a ieșit la iveală în urma unor dureri abdominale acute care au determinat-o pe femeie să caute ajutor medical.

Descoperire medială uimitoare

După ce a acuzat dureri insuportabile în zona stomacului, Daniela s-a prezentat de urgență la spital, unde medicii au efectuat o serie de investigații amănunțite, inclusiv o scanare 3D. Rezultatele au dezvăluit prezența unui făt calcificat, un lithopedion, care se afla în pântecul femeii din anul 1968. Inițial, medicii au suspectat un posibil cancer, însă descoperirea așa-zisului bebeluș „pietrificat” a schimbat complet diagnosticul.

@0ddlyt3rr1fy1ng 👻 #oddlyterrifying #calcified #baby #bladderstone #scary #foryou ♬ Creepy simple horror ambient(1270589) – howlingindicator

Daniela Almeida Vera, o femeie cu șapte copii, a avut întotdeauna o reticență puternică față de vizitele medicale și tratamentele spitalicești, preferând să se trateze acasă pentru orice boală. Această neîncredere în sistemul medical și în tehnologia sa a condus la o neglijare îndelungată a sănătății sale, cu consecințe dramatice.

„Era în vârstă și suntem indigeni. Nu-i plăcea să meargă la medic și îi era frică de echipamentul folosit pentru efectuarea analizelor” au spus copiii femeii.

Pe 14 martie 2024, medicii au decis să efectueze o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta fătul calcificat. Operația, deși a fost realizată cu succes, a fost urmată de complicații postoperatorii care au condus la decesul Verei la doar o zi după intervenție. Familia a fost profund afectată de pierderea mamei lor, iar cazul a stârnit un interes larg în comunitatea medicală, scrie https://www.dailymail.co.uk/.

Explicația fenomenului medical

Un lithopedion sau bebeluș „pietrificat” reprezintă un caz medical extrem de rar, înregistrându-se mai puțin de 300 de cazuri la nivel mondial. Acest fenomen se produce atunci când un făt care moare în uter nu este expulzat din corp, ci începe să fie înconjurat de țesuturi calcificate ca mecanism de protecție al organismului mamei. Procesul de calcifiere transformă în timp rămășițele fătului într-o structură solidă, asemănătoare unei pietre.

Descoperirea acestei sarcini calcificate, care a supraviețuit în corpul femeii timp de peste cinci decenii, a adus o lumină asupra importanței controalelor medicale regulate și a încrederii în asistența medicală. Familia îndurerată, în special copiii femei, cei șapte, și-au exprimat tristețea și regretul că mama lor nu a căutat ajutor medical mai devreme, ceea ce ar fi putut schimba soarta tragică a acestei povestiri.

Acest caz extraordinar subliniază atât capabilitățile remarcabile ale corpului uman de a se proteja în fața unor situații extreme, cât și importanța vigilentă în privința sănătății personale. În amintirea femeii, comunitatea medicală și cea largă sunt reamintite de valoarea inestimabilă a vieții și de complexitatea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: