Redactia.ro
Home » Sport » Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, o susține până la capăt pe tensimenă: „Acum începe cel mai greu meci din cariera ei”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, o susține până la capăt pe tensimenă: „Acum începe cel mai greu meci din cariera ei”

Antrenorul australian, Darren Cahill, cel care i-a fost antrenor Simonei Halep, vreme de 6 ani a reacționat după ce sportiva a fost testată pozitiv la un test anti-doping, la US Open. Iată ce a declarat acesta!

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, o susține până la capăt pe tensimenă

Antrenorul australian este de părere că Simona Halep nu ar fi luat cu bună știință sau intenționat acea substanță sau oricare alta, niciodată. Acesta mai susține și faptul că  tensimena era printre singurele sportive căreia îi era frică să ia vreun medicament fără a știi exact ce conține. Darren Cahill o susține până la capăt pe cea care a format-o, vreme de 6 ani:

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani. 

În primul rând, și cel mai important, nu există nicio șansă ca Simona să fi luat cu bună știință sau intenționat vreo substanță de pe lista celor interzise. Nici una. Zero.

Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume. Simona spunea mereu „Te rog, verifică asta de două sau de trei ori, pentru a fi siguri că este legal, sigur și că e permis. Dacă nu ești sigur, nu îl iau”. 

Ambii credem în programul de testare al Agenției Internaționale de Integritate și mereu discutam despre numărul de dăți în care a fost testată, atât în turnee, cât și în afara lor. A făcut-o fără să se plângă, fiind sigură că și alți atleți erau testați la fel de des. Era important pentru ea să concureze împotriva unor sportivi, era important pentru ea. Este important pentru toată lumea. Integritatea Simonei este impecabilă.

Respectă oamenii, iubește jocul și mereu a fost umilă și o campioană abordabilă. Am privit cu mândrie la persoana care a devenit, care s-a maturizat și văzând compasiunea pe care a arătat-o. Nu vorbesc despre lucrurile pe care le vede lumea tenisului, vorbesc despre bunătatea și atenția ei pe care puțini au fost norocoși să le simtă. Sunt geniul de acțiuni făcute din dragoste, nu din publicitate.

Onestitatea a fost mereu una dintre cele mai puternice calități, dar și cea mai mare slăbiciune. Râdeam mai mereu despre faptul că ea nu se poate preface și nici măcar nu poate spune o minciună nevinovată. Dacă o întrebați ceva la conferința de presă, ea scapă un răspuns sincer. Toată lumea îi poate vedea mereu starea, indiferent dacă e bună sau rea.

Asta e Simo. Primești exact ceea ce vezi. A construit o carieră și o moștenire incredibilă în timp ce mergea pe calea cea grea. Calea corectă.

Va urma un proces care va răspunde la multe întrebări. Cum a spus Simona, acum începe cel mai greu meci din cariera ei. Cred în ea. Mereu am crezut și cu sinceritate, niciodată nu am crezut mai mult ca acum. Sunt alături de Simo”, a declarat Darren Cahill pe pagina personală de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darren Cahill (@dc10s)

Reacția Simonei Halep după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat

Potrivit site-ului oficial al Agenției Mondiale Antidoping, Roxadustat este trecut în categoria hormonilor, a factorilor de creștere și a substanțelor asociate. Roxadustat este o substanță care, de regulă, este utilizată pentru combaterea anemiei. Se comercializează sub brandul Evrenzo, un medicament care ajută organismul să lupte împotriva anemiei, a relatat prosport.ro.

Aceeași sursă menționează că, de regulă, sportivii își administrează Roxadustat pentru a-și crește producția de globule roșii din sânge. Este o tehnică de doping foarte eficientă, deoarece se mărește și nivelul de oxigen care ajunge în mușchi și ajută, astfel, la creșterea capacității de efort.

Simona Halep susține că nu s-a gândit nici măcar o clipă să trișeze:

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Simona Halep va fi ștearsă din clasamentul mondial!

Simona Halep se află în clasamentul mondial de tenis pe poziția 12 WTA cu 2.661 puncte, după ce a fost depășită de franțuizoaica Caroline Garcia și de rusoaicele Kudermetova și Kasatkina. Aceasta este sigură că va primi o suspendare din cauza substanței Roxadustat care a fost depsitată în organismul ei la un test anti-doping. În funcție de suspendarea pe care o va primi, Simona Halep va ajunge la coada clasamentului mondial. Astfel va fi nevoită să o ia de la zero, precum tenismenele la început de drum.

După expirarea suspendării pe care o va primi, Simona va putea participa la turnee „minuscule sau wild-carduri primite de la organizatori”, potrivit adevărul.ro. Pentru derivați EPO se dau cele mai drastice pedepse, între doi și patru ani, iar asta poate aduce repercursiuni în cariera Simonei.

Simona Halep se pregătește să-și susțină nevinovăția față de testul anti-doping picat, în fața anchetatorilor. Cazul ei va va ajunge și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a cărui decizie va rămâne definitivă și irevocabilă.

Tatăl Simonei Halep: „Dacă în suflet e curată, n-are de ce să se teamă”

Tatăl Simonei Halep o susține în bătălia cu adevărul și speră ca Simona Halep să se întoarcă cât mai repede la sportul pe care îl practică cu multă iubire:

„Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiștii vor spune, nu putem să știm ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată (n.r.: nu a luat ceva). Trebuie răbdare și Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Și noi suntem curați în suflet că Simona e curată, curată.

Nu a luat niciodată nicio niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la așa ceva, nu ar fi apelat niciodată la așa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce să se teamă”, a declarat Stere Halep, potrivit as.ro.

Tatăl Simonei a dezvăluit faptul că Simo ia totuși niște medicamente:

„Nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat [medicamente] pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla”, a mai declarat Stere Halep.

 

Sursa foto: gsp.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: