Redactia.ro
Home » Știri » Data limită pentru primirea pensiilor de către români. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Data limită pentru primirea pensiilor de către români. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut publică data limită până la care vor fi livrate toate pensiile, fie prin intermediul cardurilor bancare, fie prin Poșta Română. Această declarație vine în urma unei promisiuni făcute de Guvern, garantând astfel că toate pensiile vor fi plătite înainte de Sărbătorile Pascale. Potrivit anunțului oficial, toate pensiile vor fi distribuite până cel târziu pe 3 mai, indiferent de modalitatea de primire, fie că este vorba despre transferul bancar sau livrarea prin intermediul Poștei Române.

Pensiile se primesc mai devreme

Ministrul Simona Bucura Oprescu a subliniat că obiectivul Guvernului de a livra pensiile în avans, înainte de Sărbătorile Pascale, va fi respectat cu strictețe. Această măsură vine în contextul unei preocupări constante pentru bunăstarea și siguranța financiară a pensionarilor, recunoscând importanța vitală a acestor venituri pentru mulți dintre concetățenii noștri în această perioadă festivă.

Anunțul oficial vine în urma aprobării a două acte normative în ședința de joi, la cererea exprimată de Marcel Ciolacu. Aceste acte normative garantează livrarea pensiilor pentru luna mai 2024 în avans. În plus, ministerul Muncii și Casa de Pensii au efectuat deja transferurile de fonduri către Poșta Română pentru plata pensiilor. Până la data de 30 aprilie, fondurile necesare pentru plata pensiilor au fost virate către instituțiile bancare cu care Guvernul are încheiate convenții, astfel încât acestea să le vireze către pensionari până la data de 2 mai.

Ministrul a asigurat că s-a purtat o comunicare directă și eficientă cu managerii celor 22 de instituții bancare partenere, pentru a se asigura că procesul de transfer al pensiilor se va realiza în mod eficient și sincronizat. În plus, Poșta Română a dat asigurări că pensiile vor fi distribuite către pensionari prin intermediul factorilor poștali. Aproximativ jumătate dintre beneficiari primesc pensiile pe card bancar, în timp ce cealaltă jumătate beneficiază de livrarea prin Poșta Română, demonstrând astfel o abordare echitabilă pentru toți pensionarii.

Niciun pensionar nu va fi afectat de întârzieri indiferent de metoda de primire

„Cam jumătate din bani sunt primiți pe card, cealaltă jumătate prin factorii poștali, chiar dacă asta înseamnă ca poștașii să lucreze mai mult”, a subliniat ministrul Simona Bucura Oprescu într-o declarație dată la Antena 3 CNN.

Această abordare integrală, care acoperă atât pensionarii care preferă transferul bancar, cât și pe cei care preferă livrarea prin Poșta Română, reflectă angajamentul Guvernului față de bunăstarea și confortul cetățenilor, asigurându-se că niciun pensionar nu va fi afectat de întârzieri sau inconveniente în ceea ce privește primirea pensiilor lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: