Redactia.ro
Home » Știri » David, elevul de 17 ani care a murit în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc, înmormântat în Lupeni. Ajutoare de la Guvern pentru victimele tragediei de la internat

David, elevul de 17 ani care a murit în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc, înmormântat în Lupeni. Ajutoare de la Guvern pentru victimele tragediei de la internat

David, elevul de 17 ani care a murit în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc, înmormântat în Lupeni. Ajutoare de la Guvern pentru victimele tragediei de la internat

David, elevul de 17 ani care a murit în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc, înmormântat în Lupeni. Ajutoare de la Guvern pentru victimele tragediei de la internat. Iată detaliile!

David, elevul de 17 ani care a murit în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc, înmormântat în Lupeni

Tragedia care a lovit Odorheiu Secuiesc a adus în prim-plan o poveste cutremurătoare. David Șipot, un tânăr elev în vârstă de doar 17 ani, a fost răpus de moarte după ce un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” s-a prăbușit peste el. Acest incident tragic s-a întâmplat luni și a șocat întreaga localitate. Cu tristețe și durere în suflet, familia și colegii lui David l-au condus astăzi pe ultimul drum în localitatea sa natală, Lupeni.

David avea doar câteva zile până să împlinească 18 ani, iar viața lui plină de vise și potențial a fost curmată într-un mod brutal și neașteptat. Salvatorii au luptat să-l țină în viață, dar în ciuda tuturor eforturilor, el nu a mai putut fi readus la viață. Diagnosticul medical a fost clar și cutremurător: „stop cardio-respirator, moarte violentă prin strivire”. Această tragedie a fost amplificată de faptul că în acel moment în clădire se mai aflau alți trei elevi ai internatului, dintre care una se află în stare gravă în spital.

David Șipot era un tânăr elev talentat la Liceul de Artă din Odorheiu Secuiesc, și visurile sale și-au găsit sfârșitul într-un mod tragic. Comunitatea școlii a fost profund afectată de pierderea lui și de impactul acestei tragedii. Directorii și profesorii au exprimat durerea și șocul pe care l-au simțit, menționând că viața lor cotidiană a fost schimbată brusc. Evenimentele planificate, precum concerte de fanfară, concerte de Crăciun și târgul de Crăciun, au fost toate anulate pentru a face loc durerii și rugăciunii.

Ajutoare de la Guvern pentru victimele tragediei de la internat

Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc a reacționat prompt la această tragedie și a luat măsuri pentru a exprima compasiunea față de familia lui David și față de cele trei fete rănite. Evenimentele culturale și artistice din Târgul de Crăciun au fost anulate, iar spectacolul și jocul de artificii de Revelion au fost și ele suspendate. Comunitatea locală s-a unit în jurul acestei tragedii și a depus flori și lumânări în fața internatului ca un omagiu adus memoriei lui David și ca un semn de solidaritate față de victime.

Pe lângă gesturile de compasiune din partea comunității locale, Guvernul României a intervenit cu ajutoare de urgență pentru familia tânărului elev decedat și pentru cele trei fete rănite. Suma alocată pentru sprijinirea acestor familii și persoane singure afectate de tragedia din Odorheiu Secuiesc se ridică la 915.500 lei. Aceste ajutoare de urgență vor ajuta la amortizarea impactului devastator al acestei tragedii asupra familiilor și vor oferi sprijin într-un moment de suferință profundă.

Sursa foto: romaniatv.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: