Redactia.ro
Home » Știri » David Sassoli, președintele Parlamentului European, s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Mesajul lui Klaus Iohannis după decesul acestuia

David Sassoli, președintele Parlamentului European, s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Mesajul lui Klaus Iohannis după decesul acestuia

David Sassoli, președintele Parlamentului European, s-a stins din viață în decursul zilei de marți, la ora  02:15, ora României, în Italia. Anunțul oficial al decesului a fost făcut în mediul online de purtătorul acestuia de cuvânt, Roberto Cuillo.

David Sassoli, președintele Parlamentului European, s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani.

David Sassoli a fost un politician și jurnalist de origine italiană, care a îndeplinit din luna iulie a anului 2019 funcția de președinte al Parlamentului European. În vârstă de 65 de ani, s-a stins din viață în data de 11 ianuarie 2021, la ora 2:15, ora României.

Anunțul oficial al decesului său a fost făcut pe platforma Twitter, unde Roberto Cuillo, purtătorul de cuvânt al politicianului, a oferit câteva informații despre cele întâmplate. David Sassoli a fost internat la spitalul din Aviano, Italia, iar după aproape o lună de internare organismul său a cedat.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la ora 1:15 la data de 11 ianuarie , la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat“ , a scris Roberto Cuillo pe Twitter.

Pentru președintele Parlamentului European, problemele de sănătate au început în toamna anului 2021, când a contractat o pneumonie. A petrecut două luni în spital, unde cadrele medicale i-au acordat îngrijirile necesare pentru a se asigura că este în afara oricărui pericol. Acest lucru s-a întâmplat la Strasbourg, în urma infectării cu bacteria legionella.

 „Am avut febră foarte mare și am fost spitalizat la Strasbourg. M-am întors apoi în Italia, pentru a mă recupera, însă, din păcate, boala a revenit”, a spus Sassoli în acel moment.

După această perioadă, și-a reluat activitatea profesională, dar în data de 26 decembrie 2021 a avut din nou nevoie de internare. Conform informațiilor disponibile în presa internațională, David Sassoli s-a confruntat cu „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

Mesajul lui Klaus Iohannis după decesul acestuia

Luni, 10 ianuarie, purtătorul de cuvânt al lui Sassoli a anunțat că politicianul nu va putea participa la evenimente publice programate pentru săptămânile ce vor urma. Această informare a fost urmată de mesaje de susținere în mediul online din partea liderilor instituţiilor europene şi ale mai multor şefi ai principalelor grupuri din Parlamentul European, precum şi ale clasei politice italiene.

După ce anunțul decesului președintelui Parlamentului European a fost făcut public, Klaus Iohannis a transmis un mesaj în onoarea acestuia. Conform declarațiile șefului de stat al României, David Sassoli a fost o personalitate pe care a admirat-o și care a avut o atitudine susținătoare atunci când a venit vorba de țara noastră.

„Sunt profund întristat de moartea lui David Sassoli. A fost prietenul României și un lider care a luptat pentru valorile și principiile europene. Moștenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele sunt îndreptate către familia lui”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis pe Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: