Redactia.ro
Home » Știri » De-abia acum s-a aflat! Ce pensie încasa de la statul român Draga Olteanu Matei?

De-abia acum s-a aflat! Ce pensie încasa de la statul român Draga Olteanu Matei?

Actrița Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani. Marea actriță a teatrului Românesc nu a avut, însă, cei mai ușori ani din viață. 

Ce pensie încasa actrița

Draga Olteanu Matei nu primea o pensie considerabilă de la statul român. Marea actriță avea o pensie jenantă și umilitoare. Astfel, Draga Olteanu Matei era nevoită să trăiască de pe o zi pe alta.

Deși este una dintre actrițele carea  adus cea mai mare bucurie în sufletele românilor, Draga OLteanu Matei trecea printr-o dramă cumplită. Actrița și-a pierdut averea și casa în care locuia în București, iar pensia pe care o lua era umilitoare.

Ultimii ani din viața actriței au însemnat multă sărăcie. Actrița primea o pensie de dar 1.700 de lei. Salvarea financiară a artistei a fost indemnizația de merit pentru bogata sa carieră artistică primită de la Uniunea Teatrală din România (UNITER). Suma pe care o încasa artista de aici era de 2.500 de lei.

Draga Olteanu Matei nu s-a plâns niciodată de pensia mică pe care o încasa, ci considera că sunt alte persoane care au un trai mult mai greu.

Regretata actriță a locuit în București. Însă, averea i-a fost luată de o avocată care pretindea că îi este prietenă de familie. După acest incident, actrița a ales să se mute cu soțul său în Piatra Neamț.

,,În București stăteam într-o casă cu chirie, pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria de la hotel. Ne-au dat apoi altă casă, tot într-un imobil naţionalizat şi tot cu chirie. Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm.

Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă – n.r.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, a mărturirist, în urmă cu ceva timp, actrița.

Marii actori primesc pensii mult prea mici

Draga Olteanu Matei nu a fost singura actriță cu o pensie atât de mică. Alți actori au fost salvați, de asemenea, de banii primiți de la UNITER. Unul dintre acești actori este și Aimee Iacobescu. Actrița reclama faptul că primește un salariu foarte mic și că marii artiști ai României sunt lăsați să moară de foame.

Printre actorii care au trecut în neființă și care încasau pensii mici, se numără și Stela Popescu. Regretata actriță primea o pensie de doar 1.500 de lei. La fel și actrița Tamara Buciumeanu Botez, care trăia cu 1.700 de lei.

Unii dintre marii actori care se află șia stăzi printre noi, sunt nevoiți să trăiască cu pensii mult prea mici.

Victor Rebengiuc primește o pensie de 1700 de lei, Ion Besoiu- 1500 de lei, Cătălina Buzoianu-1700 lei, Florin Piersic-1700 lei, Rodica Popescu Bit-nescu- 2000 de lei, Maria Ciobanu- 2000 lei și Mitică Popescu-1100 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: