Redactia.ro
Home » Sport » De aici vine salvarea Simonei Halep? Ce au găsit în firele de păr ale jucătoarei noastre: „Condamnăm o femeie nevinovată!”

De aici vine salvarea Simonei Halep? Ce au găsit în firele de păr ale jucătoarei noastre: „Condamnăm o femeie nevinovată!”

Simona Halep, suspendată! Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai severă pedeapsă posibilă

Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj. Aşa a decis ITIA (Agenţia de Integritate în Sport), însă lucrurile par departe de a fi clare.

Tot mai mulţi specialişti contestă decizia suspenării şi aduc argumente în această discuţie.

Ce au găsit în părul Simonei Halep?

Jean-Claude Alvarez, cel care este directorul laboratorului de toxicologie CHU de Garches din Franța, a fost şi el propriile lui teste în cazul Simonei Halep. A ajuns la cpncluza că pedeapsa primită de româncă este una nedreaptă.

Ai crede că visezi. Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală!

Având în vedere concentrația din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat (un produs care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii) în mod eficient.

Roxadustat este o substanță care abia există în Europa, nu există în Statele Unite”, a declarat profesorul Jean-Claude Alvarez pentru L’Equipe.

De unde ştie? Jean-Claude Alvarez i-a analizat firele de păr Simonei Halep. Alvarez este de părere că organismele anti-doping au condamnat-o pe Halep, deși românca este nevinovată.

Comunicatul care a „condamnat-o”

Simona Halep, vinovată de două încălcări ale programului anti-doping, conform ITIA:

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic.

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii”, spune comunicatul.

Campioană la Roland Garros şi Wimbledon, sportiva noastră a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de tenis! Simona poate să facă recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„Un tribunal care se află sub programul anti-doping a anunţat o tentativă de decizie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viaţa mea, şi din păcate lupta continuă.

Mi-am dedicat viaţa tenisului. Am acceptat regulile care guvernează sportul nostru şi nu am luat în mod conştient sau intenţionat nicio substanţă interzisă. Refuz să le accept decizia de patru ani de suspendare”, a zis Simona Halep.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: