Redactia.ro
Home » Știri » De ce a intrat Alexandru Rafila în politică. S-a aflat adevărul!

De ce a intrat Alexandru Rafila în politică. S-a aflat adevărul!

Alexandru Rafila, poveste emoționantă

Faptul că Alexandru Rafila va candida la alegerile parlamentare din acest a stârnit multe controverse. Asta pentru că și-ar pierde credibilitatea din poziția de medic. El este reprezentantul României la OMS, dar și  şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Alexandru Rafila spune de ce a intrat în politică

Alexandru Rafila, unul dintre medicii care oferă unele dintre cele mai importante informații despre coronavirus la ora actuală, a stârnit uimire atunci când s-a aflat că va deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor, pentru alegerile parlamentare din decembrie. El a explicat că s-a consultat pentru acest nou pas în viața sa, cu soția și cu fiul său.

Totodată, Alexandru Rafila a precizat că decizia de a se implica în politică nu a fost una ușoară și că nu va renunța la cariera de profesor universitar.

”Cu soţia, dar şi cu fiul meu, de zece ani, într-un fel. Amândoi m-au încurajat să fac pasul acesta. (…) Nu voi renunţa la cariera mea de profesor universitar. Sunt foarte legat de ea şi nu am de gând să fac vreun pas înapoi.”, a spus Alexandru Rafila.

Mai mult, Alexandru Rafila a motivat decizia sa de a intra în politică ca fiind o dorință de regla legislația actuală în ceea ce privește sistemul sanitar din România.

”Am să vă răspund scurt. În România de azi, de vineri după-amiază şi până luni dimineaţă nu mai există servicii medicale, cu excepţia celor de urgenţă. De asemenea, diferenţa între marile oraşe şi micile oraşe, ca să nu mai vorbim despre comune şi sate, e colosală, din acest punct de vedere. Consider că aici voi avea ceva de făcut. Dar şi în reglarea legislaţiei, care trebuie net îmbunătăţită, atât în literă şi spirit, dar şi în aplicarea ei”, a mai explicat Alexandru Rafila.

De ce s-a făcut Alexandru Rafila medic

Alexandru Rafila a dezvăluit că tatăl său l-a influențat să aleagă medicina ca profesie. Tatăl lui a devenit doctor la 40 de ani.

”M-am molipsit de la taică-meu. Cred că dorinţa lui de a fi student şi mai apoi absolvent de medicină, la 40 de ani, o vârstă la care cei mai mulţi dintre noi ne ocupăm de cu totul alte lucruri în general, m-a împins şi pe mine de la spate.”, a povestit profesorul universitar.

Rafila și Cercel, candidați la parlamentare pe listele PSD

Alexandru Rafila este reprezentantul României la OMS, dar și  şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. El va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din acest an. Colegul său de breaslă, Streinu Cercel candidează și el la parlamentare. Pe lista cu candidați el ocupă poziția a doua pentru Senat, tot din partea PSD.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: