Redactia.ro
Home » Monden » De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului

De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului

GALERIE FOTO (6)

Lumea teatrului românesc a fost zguduită recent de vestea morții subite a îndrăgitului actor Costel Constantin. Acesta s-a stins din viață pe 22 mai, la doar câteva ore după ce și-a serbat onomastica. Detalii noi ies acum la iveală despre ultimele clipe de viață ale actorului și despre locul unde a căutat ajutor în momentele sale finale.

Costel Constantin, un titan al scenei teatrale românești, a murit fulgerător la vârsta de 81 de ani. Vestea a fost cu atât mai șocantă pentru apropiați, cu cât doar cu o zi înainte aceștia îi uraseră „La mulți ani!” cu ocazia sărbătorii Sfinților Constantin și Elena. Actorul părea să fie în stare bună de sănătate, comunicând până târziu în noapte cu prietenii și familia.

De ce a murit Costel Constantin

Jurnalista Ioana Mandache a dezvăluit că actorul a trimis mesaje prietenilor săi până după ora 22 în seara zilei de 21 mai, cu ocazia onomasticii sale. Aceste mesaje și conversații au fost ultimele sale interacțiuni cunoscute înainte ca sănătatea lui să se deterioreze brusc în ziua următoare. Nimic nu părea să indice iminenta tragedie care avea să se abată asupra sa.

În ciuda aparențelor, se pare că actorul avea totuși unele probleme de sănătate. Apropiații săi au menționat că actorul suferea de diabet pe fond de stres, o afecțiune care probabil s-a agravat în ultima perioadă, mai ales după moartea soției sale, Mihaela, cu aproape un an înainte. Costel Constantin ieșea din casă foarte rar, fiind vizibil afectat de pierderea partenerului său de viață.

În ziua de 22 mai, Costel Constantin a început să se simtă rău brusc și a cerut imediat ajutorul fiului său, Vlad, care este medic chirurg la Spitalul Sfântul Pantelimon. Actorul a fost transportat de urgență la spital, unde i s-a efectuat un control de rutină. Din nefericire, la scurt timp după ce a ajuns la spital, actorul a suferit un infarct fatal.

„A murit chiar în spitalul unde lucrează fiul lui. După un control de rutină, a făcut infarct”, a dezvăluit jurnalista Ioana Mandache,  pentru Click!

Familia și apropiații au rămas șocați

Moartea sa fulgerătoare a lăsat în urmă o familie îndurerată și o comunitate artistică în șoc. Costel Constantin și Mihaela au fost căsătoriți timp de aproape cinci decenii, iar pierderea sa vine la nici un an după moartea soției sale. Regretatul actor va fi înmormântat la Cimitirul Sfânta Vineri, alături de soția sa, conform declarațiilor norei sale, Cristina Constantin.

Costel Constantin și Mihaela s-au cunoscut în 1974 și s-au căsătorit în 1977. Amândoi aveau copii din căsătoriile anterioare, iar familia extinsă includea și pe Vlad, fiul Mihaelei din căsătoria cu regizorul de radio Dan Puican, și pe Tudor, fiul lui Costel din prima căsătorie. Relația dintre Costel și fiul său biologic nu a fost întotdeauna una apropiată, dar cei doi au reușit să-și reconstruiască legătura în 2020, cu puțin timp înainte de căsătoria lui Tudor.

„Nu știu cum s-a întâmplat. Noi știam că este acasă, nu la spital. Comunicam foarte mult prin telefon. Băiatul meu cel mic, Răzvan, care are 13 ani, l-a moștenit, este și el actor. Ne-a spus că de ce nu l-am dus la Costel, că el acum nu mai are bunic.

Cred că, după ce a căzut, a făcut un AVC. Nu cred că va fi depus în foaierul TNB, pentru că știu că nu-și dorea asta. Va fi înmormântat alături de Mihaela, la Cimitirul Sfânta Vineri”, a spus Cristina Constantin, citată de Gândul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: