Redactia.ro
Home » Știri » De ce a murit fetița care a mâncat pește congelat. Ce au descoperit medicii

De ce a murit fetița care a mâncat pește congelat. Ce au descoperit medicii

O familie din județul Călărași trece printr-o perioadă de doliu profund după o tragedie care a avut loc în Săptămâna Mare, înainte de sărbătoarea Paștelui. O fetiță de numai patru ani și-a pierdut viața după ce a consumat pește infestat cu bacterii periculoase, iar bunica sa a decedat, de asemenea, în urma unui infarct cauzat de șocul veștii.

Incidentul a stârnit o reacție imediată din partea autorităților, care au luat măsuri drastice împotriva punctului de vânzare implicat.

De ce a murit fetița care a mâncat pește congelat

Fetița, împreună cu bunicii săi, a consumat macrou congelat achiziționat de la un magazin local. După masa la care familia a consumat peștele, micuța a început să se simtă rău, iar starea ei s-a deteriorat rapid, culminând cu un tragic deces. Bunica, devastată de vestea pierderii nepoatei, a suferit un infarct și a decedat la scurt timp după aceea. Bunicul, deși și el afectat, a supraviețuit și se află în stare stabilă la spital.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSV) din Călărași a reacționat prompt la acest incident. Au fost prelevate probe din macroul congelat consumat de familie, precum și din alte produse alimentare disponibile la magazinul de unde a fost cumpărat peștele.

Rezultatele inițiale au indicat prezența bacteriilor periculoase, inclusiv klebsiella și salmonella, în toate probele analizate, cu valori mult peste limitele normale admise.

Pe lângă măsurile de testare, DSV a decis închiderea temporară a magazinului pentru 30 de zile și a impus o amendă considerabilă de 20.000 de lei administratorului pentru vânzarea de pește fără autorizație sanitar-veterinară necesară.

Autoritățile sunt în alertă

Tragedia a avut un impact profund asupra comunității locale și a ridicat serioase întrebări despre siguranța alimentară. Experții subliniază importanța verificării autorizațiilor sanitar-veterinare de către comercianți, precum și necesitatea unei mai bune informări a consumatorilor cu privire la riscurile asociate cu alimentele neconforme.

Autoritățile locale și naționale sunt acum în alertă, investigând nu doar acest caz izolat, dar și alte posibile nereguli în lanțul de aprovizionare alimentar. Se fac apeluri pentru o reglementare mai strictă și controale mai riguroase pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Comunitatea din Călărași și din împrejurimi s-a mobilizat pentru a oferi sprijin familiei afectate. Mesaje de condoleanțe și oferte de ajutor au început să apară pe rețelele sociale, multe persoane exprimându-și indignarea și dorința de a susține familia în aceste momente dificile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: