Redactia.ro
Home » Știri » De ce au atacat turiștii jandarmii de pe plajă? Schimbul de replici purtat între oamenii legii și turiști

De ce au atacat turiștii jandarmii de pe plajă? Schimbul de replici purtat între oamenii legii și turiști

jandarmerie

Imagini greu de crezut au fost suprinse pe o plajă din Costinești. Mai mulți turiști recalcitranți au iscat un scandal de proporții, iar jandarmii au fost nevoiți să intervină.

Doi indivizi în vârstă de 19 și, respectiv, 23 de ani au depus o plângere în care susțineau că au fost agresați fizic de mai multe persoane de sex masculin pe care nu le cunoșteau.

Scene greu de crezut pe o plajă din Costinești. Altercație fizică între turiști și jandarmi

În scurt timp, forțele de ordine, inclusiv polițiștii și jandarmii, au intervenit la fața locului în mod rapid. În înregistrările captate de turiștii prezenți pe plajă, se poate observa cum acești bărbați încep să se manifeste agresiv față de jandarmi, declanșând o confruntare verbală și, la un moment dat, forțele de ordine încep să se lupte cu aceștia. Unul dintre scandalagii a continuat să fie violent chiar și după ce a fost încătușat și a cerut celor din jur să-l elibereze pentru a-și putea face dreptate…cu pumnii. „Dă-mi cătușele jos să-l bat singur. Încearcă să dai cătușele jos”, i-a cerut bărbatul unei persoane.

Conflictul inițial a pornit de la niște turiști, care consumaseră alcool, spun martorii de pe plajă. Ulterior, confilctul a degenerat. Doi turiști au chemat poliția, iar oamenii legii au fost nevoiți să folosească forța, dar și spray-urile iritant-lacrimogene pentru că au fost atacați de către turiștii supărați.

La un moment dat se poate observa cum în altercație intervine și o doamnă, revoltată la culme, de faptul că unul dintre jandarmi nu s-a legitimat înainte de a interveni.

Șase persoane au fost reținute și amendate pentru comportamentul lor

Un grup de șase indivizi a manifestat un comportament neascultător și agresiv din punct de vedere fizic. Aceștia au fost reținuți și transportați la sediul Poliției din stațiunea Costinești, unde li s-au întocmit acte de acuzare pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, lovire și tulburare a ordinii și liniștii publice.

„La data de 15 august 2023, în jurul orei 14.15, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, de doi bărbați, de 19 ani, respectiv 23 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresați fizic, de mai multe persoane necunoscute.

Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, care au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbați.

Aceștia au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști și jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”, este comunicatul IPJ Constanța.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: