Redactia.ro
Home » Știri » De ce au murit, de fapt, cei 19 pacienți de la Spitalul Pantelimon. Adevărul a ieșit abia acum la iveală

De ce au murit, de fapt, cei 19 pacienți de la Spitalul Pantelimon. Adevărul a ieșit abia acum la iveală

Un incident îngrijorător a zguduit recent Spitalul Pantelimon din București, stârnind o amplă reacție din partea autorităților medicale. Acuzațiile grave aduse împotriva a doi medici din secția de Terapie Intensivă au revelat o posibilă neglijență care ar fi condus la decesul a 19 pacienți în doar patru zile.

Acești medici sunt suspectați că ar fi redus intenționat dozele de medicamente esențiale, în scopul de a elibera paturile ocupate de pacienți aflați în stare critică.

De ce au murit cei 19 pacienți

Alerta a fost inițiată de o asistentă medicală care a observat un număr neobișnuit de mare de decese în secția ATI. Informația a ajuns rapid la directoarea de îngrijiri medicale, care a decis să facă publice suspiciunile. Managerul spitalului, Bogdan Socea, a confirmat gravitatea situației și a exprimat încrederea în desfășurarea corectă a investigațiilor. El a subliniat că spitalul este în plin proces de evaluare a acuzațiilor și a procedurilor medicale aplicate.

Ancheta internă a spitalului a arătat că, în ciuda aglomerației din Unitatea de Primiri Urgențe, existau suficiente doze de medicamente esențiale, cum ar fi noradrenalina, necesare pentru tratamentul adecvat al pacienților în stare critică. Specialiștii medicali subliniază importanța acestor medicamente și necesitatea administrării lor în doze individualizate și ajustate gradual, conform nevoilor clinice ale fiecărui pacient.

Directoarea spitalului a ajuns la poliție

Directoarea de îngrijiri medicale a fost chemată la Parchet pentru a oferi declarații suplimentare, iar Corpul de Control al Ministerului Sănătății a fost mobilizat pentru a efectua o investigație detaliată la fața locului. Aceste măsuri reflectă seriozitatea cu care sunt tratate acuzațiile și determinarea autorităților de a clarifica circumstanțele care au condus la această tragedie.

Problemele de la Spitalul Pantelimon nu sunt noi. Îngrijorările privind gestionarea medicamentelor și calitatea îngrijirilor medicale au fost semnalate încă din decembrie de către Protecția Pacienților, iar unele voci sugerează că acuzațiile actuale ar putea fi influențate de conflicte interne între actuala și fosta conducere a secției de Terapie Intensivă.

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon dispune de 13 medici angajați și alte 3 posturi sunt în proces de concurs pentru a completa numărul necesar de 25 de locuri destinate pacienților. În luna martie, secția a înregistrat 80 de decese, un număr alarmant care a accentuat nevoia de transparență și de îmbunătățire a standardelor de îngrijire medicală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: