Redactia.ro
Home » Știri » De ce avem nevoie pentru a fi fericiți. Ce au descoperit cercetătorii

De ce avem nevoie pentru a fi fericiți. Ce au descoperit cercetătorii

GALERIE FOTO (2) Fericirea

Un neurolog american a dezvăluit că a aflat ce îi fac pe oameni fericiți și a enumerat patru lucruri care îi înveselește pe oameni.

Doctorul Alex Korb a studiat creierul timp de peste 20 de ani, și a publicat numeroase articole despre depresie, capacitatea creierului de a se adapta și despre neurolascititate.

Ce ne face fericiți?

Neurologul american susține că fericirea se schimbă în funcție de ceea ce oamenii gândesc. Pentru asta, medicul a făcut și o probă. A lucrat ca antrenorul minții, pentru mai multe echipe și le-a ajutat să câștige tlate meciurile, folosindu-se doar de schimbarea modului de a gândi și de a aborda lucrurile.

Pe de altă parte, Sigmund Freud susținea că fericirea nu poate fi atinsă niciodată și că viața oamenilor se află întotdeauna sub semnul plăcerii.

Pe cealaltă parte, Epictet contrazice această teorie, și spune că fericirea este atinsă în momentul în care se trăiește în armonie și destinul este acceptat.

Cele patru lucruri care aduc fericirea

Korb explică că una dintre cele mai importante lucruri care aduce fericirea este recunoștința. Neurologul susține că recunoștința trebuie găsită în orice situația, pentru că aceasta are un impact major asupra creierului.

Chiar dacă situația este una negativă, într-un moment aceasta se poate transforma într-o situație pozitivă, dacă piedica devine un lucru pozitiv.

Sfatul medicului Alex Korb este că fiecare om trebuie să accepte cu recunoștință orice eveniment sau situație neplăcută.

Exprimarea sentimentelor negative

Exprimarea sentimentelor negative, este cel de-al doilea lucru care scoate la iveală fericirea. Specialistul recomandă să se facă un exercițiu. Când ne simțim triști, să încercăm să ne definim starea.

Glanda amigdală reacționează la emoții și influentează organismul și felul său de a reacționa. Această acțiune a fost experimentată pe oameni, și a demonstrat că exprimarea sentimentelor reduce starea de tristețe.

Anularea deciziilor și refuzarea izolării

Un alt lucru care aduce fericirea este luarea deciziilor. Atunci când ne rezolvăm problemele, se reduc anxietatea și tristețea.

Ultimul lucru și cel mai important este acela de izolare. Deși singurătate pare un prilejiu bun de a ne pune în ordine gândurile, medicul este de părere că izolarea afectează creierul.

Singurătatea activează cortexul frontal și centrul durerii, precum durerea fizică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini