Redactia.ro
Home » Știri » De ce bagajele roșii sunt încărcate primele în avion. Explicația la care nu te aștepți

De ce bagajele roșii sunt încărcate primele în avion. Explicația la care nu te aștepți

De ce se pun bagajele roșii primele în avion. Sursă foto: Pinterest

În comedie, scenele care parodiază ciudățeniile din zboruri sunt des întâlnite. O schiță de pe Key & Peele, de exemplu, ilustrează frustrarea unui pasager din Grupul de îmbarcare 1, forțat să aștepte pe coridor în timp ce alții, cu priorități bizare, sunt îmbarcați primii. E surprinzător când descoperi că unele practici din lumea reală a companiilor aeriene seamănă cu aceste scheciuri de comedie, mai ales în ceea ce privește bagajele.

Ce bagaje se pun primele în avion

Pe TikTok, oamenii au observat că angajații care încarcă bagajele în avion tind să pună mai întâi pe cele roșii. De ce? Transportul bagajelor este deja un proces stresant, iar unele companii aeriene par să adauge un strop de complexitate prin examinarea culorii fiecărui bagaj înainte de încărcare.

Un videoclip viral TikTok postat de @airportlife_ arată un angajat al unei companii aeriene care încarcă bagajele într-un zbor. Lucrătorul răsucește un carucior de-a lungul compartimentului de bagaje și așază bagajele pe măsură ce acestea sunt introduse. Ceea ce este remarcabil este că cele roșii sunt încărcate primele, iar compartimentul este umplut complet până la finalul videoclipului.

De ce sunt prioritizate bagajele roșii

Se pare că unele companii aeriene le încarcă mai întâi, presupunând că sunt mai puțin susceptibile să fie uitate la descărcare. Această logică se bazează pe faptul că bagajele roșii sunt mai ușor de observat și de ținut minte, astfel încât personalul de la sol să poată monitoriza mai bine bagajele rămase în compartiment.

Reacțiile la această descoperire au fost variate. Un utilizator TikTok a remarcat: „Am și eu o valiză roșie. Acum înțeleg de ce aștept atât de mult la aeroport.” Alții au exprimat aceeași idee, comentând: „Voi cumpăra valiza în culoarea încărcată ultima.”

Chiar dacă nu toate companiile aeriene adoptă această practică, poate ar trebui să o facă. Rapoartele arată că peste 2 milioane de valize sunt pierdute în fiecare an, iar orice bagaj nerevendicat ajunge într-un magazin specializat din Atlanta. Cine știe, poate nicio valiză roșie nu a făcut parte din cele 2 milioane pierdute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: