Redactia.ro
Home » Știri » De ce boală gravă suferea Ion Caramitru. Actorul se afla de aproape o luna în spital

De ce boală gravă suferea Ion Caramitru. Actorul se afla de aproape o luna în spital

De ce boală gravă suferea Ion Caramitru. Actorul se afla de aproape o luna în spital

Ion Caramitru s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, după aproape o lună de stat în spital. Actorul suferea de o boală gravă, iar medicii abia ce îi pusese diagnosticul.

De ce boală gravă suferea Ion Caramitru. Actorul se afla de aproape o luna în spital

Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani. În ultimele săptămâni din viață marele actor a stat prin spitale, acolo unde de altfel și-a dat astăzi și ultima suflare. Ion Caramitru nu s-a simțit deloc bine în urmă cu o lună de zile, astfel că a mers la camera de gardă, însă probleme nu au încetat, iar medicii cu greu au reușit să-i dea un diagnostic.

Potrivit informațiilor, organismul său era din ce în ce mai slăbit, iar în ciuda tratamentelor cu antibiotic pe care medicii i l-au administrat, corpul său nu dădea niciun semn spre bine. Abia la începutul lunii august, după numeroase investigații, medicii au reușit să-i pună un diagnostic clar și se pare că Ion Caramitru avea o infecție în sânge care îi afectase tot corpul. Ar fi fost vorba mai exact despre un stafilococ, stafilococul auriu, o boală gravă care afectează rapid toate funcțiile corpului.

Ion Caramitru ar fi trebuit să fie prezent azi la Iași, acolo unde avea loc Festivalul Serile Filmului Românesc, însă din cauza problemelor de sănătate pe care le avea actorul nu a mai putut să ajungă. Din nefericire, vestea tragică venită în urmă cu scurt timp a îndurerat pe toată lumea, iar acum toți colegii de breaslă, familia, prietenii și fanii se pregătesc să-l conducă pe ultimul drum pe Ion Caramitru, marele actor al tuturor timpului.

Ce declara Andrei Giurgia despre internarea de urgență a lui Ion Caramitru

”Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. (…) Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. (…) E în revenire, e în investigaţii medicale. Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Festivalul merge mai departe.

Suntem alături de domnul Caramitru. Cu siguranţă, dacă va putea va intra în legătură directă cu noi în perioada următoare. Vom face în fiecare seară acest lucru pentru a vă transmite gândurile lui bune. Pentru noi ca organizatori este complicat să munceşti un an de zile în jurul unui personaj şi la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine”, a declarat Andrei Giurgia.

Ce este stafilocul auriu

Stafilococ auriu este o bacteria care provoaca infectiile stafilococice care se gaseste peste tot in jurul nostru. Asadar, este vorba de o bacterie care traieste inclusiv pe suprafete si
pe sol. In plus, aceasta se poate găsi ușor pe piele, în nas – cunoscut popular drept “stafilococ auriu in nas” și în gat – cunoscut, de asemenea, drept “stafilococ auriu în gât”.

Însa cum se poate transforma dintr-un microorganism inofensiv într-un inamic cumplit pentru sănătate. De regulă, afilococul auriu nu produce probleme de sanatate, spun experții în sănătate. Lucrurile se schimba cand bacteria patrunde in organism printr-o taietura si provoaca o infectie cu stafilococ auriu.

Ajunsă în organism chiar și printr-o simplă tăietură, bacteria are puterea de a produce probleme grave, poate chiar să pună în pericol viața omului dacă ajunge în sânge, plămâni, oase, articulatții sau inimă.

Germenul poate determina septicemie și poate afecta grav și alte organe interne, așa cum se intampla în cazul infectiilor de sistem nervos central sau al osteomielitelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: