Redactia.ro
Home » Monden » De ce boală suferea soția poetului Mircea Dinescu. A pierdut lupta cu viața după multă durere

De ce boală suferea soția poetului Mircea Dinescu. A pierdut lupta cu viața după multă durere

De ce boală suferea soția poetului Mircea Dinescu. A pierdut lupta cu viața după multă durere

Soția poetului Mircea Dinescu a murit, în 2019, la 58 de ani. Mașa Dinescu suferea de o boală gravă și a lăsat un gol în inimile tuturor atunci când e trecut la viața veșnică.

Mircea și Mașa Dinescu, împreună mai bine de 35 de ani

Mircea și Mașa Dinescu aveau o căsnicie de mai bine de 35 de ani, din care au rezultate cei doi copii, Irina şi Andrei. Fiica acestora este actriţă, în timp ce Andrei Dinescu are o formaţie şi cântă la 10 instrumente. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când poetul avea 30 de ani. Despre povestea de dragoste dintre Mașa și Mircea Dinescu nu s-au spus prea multe, însă aceleași surse din cadrul familiei au declarat că a fost o iubire puternică între cei doi, scrie Libertatea.

Cum s-au cunoscut Mircea și Mașa Dinescu

„Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit.”, mărturisea Mircea Dinescu pentru revista Asul Verde.

Mircea Dinescu avea doar cuvinte frumoase de spus despre soția lui.

„A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit”, spunea acesta pentru unica.ro.

De ce boală suferea soția poetului Mircea Dinescu

Mașa Dinescu a murit la doi ani de când a aflat că are cancer în stadiu terminal. Din 2017, soția lui Mircea Dinescu a încercat să lupte împotriva bolii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: