Redactia.ro
Home » Monden » De ce Camilla Parker Bowles este „Regină consoartă”. Ce înseamnă această titulatură

De ce Camilla Parker Bowles este „Regină consoartă”. Ce înseamnă această titulatură

Multă lume se întreabă de ce Camilla poartă titulatura de Regină Consoartă și nu simplu, regină. Iată care este diferența dintre cele două.

Regina Elisabeta a II-a și-a dorit ca soția fiului său să fie cunoscută drept ”Regina Consort”. Suverana a făcut anunțul cu privire la titlul pe care Camilla îl poartă în prezent în ajunul Jubileului său de platină. Acesta a marcat 70 de ani de la urcarea pe tron. Mesajul a fost distribuit pe rețelele de socializare pe 5 februarie, potrivit a1.ro.

„Când, la plinătatea vremii, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați oferit mie; și dorința mea sinceră este ca, când va sosi timpul, Camilla să fie cunoscută în calitate de Regina Consoartă în timp ce își continuă propriul serviciu loial”, a scris Regina Elisabeta la acel moment.

Monarhul a precizat atunci că soția Regelui Charles al III-lea, Camilla Parker Bowles, va primi titlul de „Regina Consoartă”, nu doar „Regina”, în declarația sa.

Care e diferența între titlul de ”Regină” și cel de ”Regină consoartă”

Titlul „regină“ este purtat de monarhul domnitor, în timp ce „Regina Consoartă” este titlul oficial pentru soția sau însoțitorul unui monarh. Întrucât Camilla este căsătorită cu Regele Charles al III-lea, care e șeful monarhiei, ea este automat „Regina consoartă”.

Totuși, soțului unei regine nu i se acordă titlul de „rege“. De exemplu, Prințului Philip nu i s-a acordat niciodată titlul de „rege”, în ciuda faptului că s-a căsătorit cu Regina Marii Britanii, deși nu era clar dacă ar fi fost așa pentru că și-ar fi depășit soția dacă ar fi fost numit rege sau din cauza naționalității sale daneze și elene.

Timp de mulți ani Camilla a fost într-o relație cu Prințul de Wales,înainte și după fostele căsătorii.Relația a fost extrem de mediatizată în mass-media și a atras un control la nivel mondial.Relația lor s-a culminat într-o căsătorie civilă în 2005, care a fost urmărită de televiziunile din Regatul Unit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: