Redactia.ro
Home » Știri » De ce copiii se îmbolnăvesc mai greu de coronavirus

De ce copiii se îmbolnăvesc mai greu de coronavirus

coronavirus

Coronavirusul nu este chiar aşa periculos pentru copii iar medicii încearcă acum să afle cum se întâmplă acest lucru. Epidemia de coronavirus a ucis mai mult de 2.500 de oameni în China, dar un grup a scăpat cu pagube minime: copiii.

Asta nu înseamnă că ei nu pot contracta virusul ucigaș. Printre victime se află și un bebeluș, care a contractat virusul la doar 36 de ore de la naștere. Dar numărului copiilor diagnosticați cu coronavirus e mic, potrivit unui articol publicat pe 5 februarie în Jurnalul Asociației Medicale Americane. Conform datelor analizate în acel articol – și numerele se schimbă rapid odată cu evoluția focarului – vârsta medie a pacienților cu coronavirus este situată undeva între 49 și 56 de ani.

Nu este deloc clar de ce copiii par să fie ocoliți de  virusul COVID-19. Un model similar este valabil pentru multe boli infecțioase, de la cele cunoscute, cum ar fi varicela și rujeola, până la nou apărute, inclusiv sindromul respirator acut sever (SARS) și sindromul respirator din Orientul Mijlociu, spun medicii, citați de Live Science.

Alertă de coronavirus în România. Mamă și bebeluș, simptome de infecție cu COVID-19

„Nu înțelegem pe deplin fenomenul – poate fi din cauza diferențelor în răspunsurile imune ale copiilor în comparație cu adulții”, a spus dr. Andrew Pavia, șeful Diviziei de Boli Infecțioase Pediatrice de la Universitatea din Utah. „O ipoteză este că răspunsul imun înnăscut, adică răspunsul timpuriu, care este orientat în general pe grupuri de agenți patogeni, tinde să fie mai activ”, a spus el.

Sistemul imunitar înnăscut este prima linie de apărare împotriva agenților patogeni. Celulele răspund imediat la invadatorii străini. (În schimb, sistemul imun adaptativ, învață să recunoască agenți patogeni specifici, dar durează mai mult pentru a se alătura bătăliei.) Dacă răspunsul imunitar înnăscut este mai puternic la copiii expuși la coronavirus, pot lupta împotriva infecției mai ușor decât adulții, prezentând doar simptome ușoare.

Alertă în Buzău. O femeie întoarsă din Italia susține că a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus

Alte coronavirusuri, inclusiv SARS și MERS, funcționează, de asemenea, pe acest model. În mod similar, adulții au de 25 de ori mai multe șanse să moară de varicelă decât copiii. Și deși gripa poate fi devastatoare pentru sugari, copiii de vârstă obișnuită o îndură cu mai multă ușurință decât adulții. Ratele de deces din cauza gripei sezoniere la adulți sunt de 10 ori mai mari decât ratele de deces la copii.

„Există o anumită imunitate crescută împotriva coronavirusului la copii, însă nu durează pe tot parcursul vieții”, spune dr. Sharon Nachman, specialist în boli infecțioase  la Spony Children’s Hospital din Stony Brook, New York.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: