Redactia.ro
Home » Știri » De ce e bine să bei tărie după masa de Sărbători. Câtă cantitate să consumi, de fapt

De ce e bine să bei tărie după masa de Sărbători. Câtă cantitate să consumi, de fapt

De ce e bine să bei tărie după masa de Sărbători. Câtă cantitate să consumi, de fapt

Iată de ce e bine să bei tărie după masa de Sărbători. Câtă cantitate să consumi, de fapt, ca să îți fie benefică. Chiar și unii medici recomandă acest lucru.

De ce e bine să bei tărie după masa de Sărbători. Câtă cantitate să consumi, de fapt

Cei mai mulți dintre români obișnuiesc deja să consume o gură de țuică sau de pălincă după masă, dar chiar și înainte. În funcție de zonă și de obiceiuri, cel mai probabil, acest lucru diferă.

Iată explicația unui medic când vine vorba de consumul de tărie după o masă grasă de Sărbători. O gură de țuică sau pălincă poate elimina grăsimea din stomac.

„(…) Luaţi o gură de ţuică sau pălincă, de câte ori mâncaţi o friptură mustind de grăsime. (…) O gură de tărie cu o friptură care musteşte în grăsime nu e ceva rău. Dimpotrivă”.

„Tăria, în cantitate infimă, sparge grăsimea din stomac în particule mai mici, mai uşor de procesat. Tot ce depăşeşte o gură de tărie pe zi, indiferent de masă, schimbă cursul poveştii”, potrivit dr. Oanei Cuzino, fost prezentator al emisiunii Ce se întâmplă, doctore?.

Dacă bem alcool mai mult decât trebuie, ficatul are de suferit, evident.

„O cantitate mai mare de alcool va începe să prelucreze grăsimea puţin, excesul se duce din stomac şi ajunge la ficat unde blochează enzime din ficat. Şi grăsimea aia rămâne neprelucrată şi se depune că nu avem ce face cu ea. Se va depune sub formă de grăsime în ficat, steatoza hepatică. Îl blocăm cu alcool. Alcoolul este combustibil. 20 de ml pe 24 de ore reprezintă cantitatea pe care ficatul o poate prelucra. Alcoolul nu se elimină, ci se depune sub formă de grăsime”, a explicat dr. ing. Ștefan Voicu.

De ce e bine să bei tărie după masa de Sărbători. Câtă cantitate să consumi, de fapt
Foto: mangonews.ro

Iată și semnul care indică un ficat bolnav atunci când e timpul să mănânci. Un expert a dezvăluit că un anume semn de avertizare că ai un ficat cu probleme ar putea apărea atunci când este timpul să mănânci. Iată și ce este boala hepatică legată de alcool (ARLD), care se referă la afectarea ficatului cauzată de aportul excesiv de alcool. Există mai multe etape de severitate și o serie de simptome asociate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: