Redactia.ro
Home » Știri » De ce e bine să consumi pește de Revelion. Care e cel mai bun pește și cum îl alegi doar ținându-l în mână

De ce e bine să consumi pește de Revelion. Care e cel mai bun pește și cum îl alegi doar ținându-l în mână

De ce e bine să consumi pește de Revelion. Care e cel mai bun pește și cum îl alegi doar ținându-l în mână

Iată de ce e bine să consumi pește de Revelion și cum îl alegi pe cel mai bun doar ținându-l în mână. Îți poți da ușor seama de calitatea unui pește, ca să nu ai niciun fel de problemă în noaptea dintre ani când sărbătorești alături de cei dragi.

De ce e bine să consumi pește de Revelion. Care e cel mai bun pește și cum îl alegi doar ținându-l în mână

Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa festivă de Revelion. Tradiția spune că dacă îl consumăm, „alunecăm” mai uşor printre necazuri și problemele pe care le întâmpinăm. E foarte important și cum așezăm peștele pe farfurie, pentru că el trebuie să fie neapărat întreg, altfel norocul se fragmentează.

Pescarii de la Marea Neagră au și o recomandare de pește care, consumat în noaptea dintre ani, îți aduce noroc în 2023. Este vorba despre calcan, un pește plat, deosebit la gust, care se prinde destul de aproape de țărmul mării.

Chiar dacă este un pește mai scump, un pescar spune așa: „Dacă vrei să-ți meargă bine tot anul, mănânci calcan”, a relatat Adevărul.ro.

Oricum, și dacă alegi un alt tip de pește, trebuie să fii foarte atent atunci când îl cumperi din magazin.

Mai întâi, trebuie să verifici mirosul peștelui. Dacă peștele este mai vechi, mucusul de pe el este abundent, are o culoare închisă și are un miros puternic neplăcut. De asemenea, solzii unui pește proaspăt ar trebui să fie lucioși, curați și lipiți de piele. În plus, poți verifica dacă un pește este sau nu bun doar ținându-l în mână. Este bine de știut că un pește vechi se îndoaie ușor când îl iei în mână, iar degetele lasă ușor urme pe carnea sa. Peștele proaspăt nici nu se îndoaie și nici nu-i poți lăsa urme cu degetul, playtech.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: