Redactia.ro
Home » Știri » De ce e controversat transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arșinel

De ce e controversat transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arșinel

De ce e controversat transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a fost internat internat marți într-un spital de urgență din București. Actorul se află la Terapie Intensivă. În 2013, actorul a suferit și un transplant de rinichi. În spațiul public au apărut mai multe controverse legate de transplantul suferit de Alexandru Arșinel. Care este motivul?

Transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arșinel, controversat în spațiul public

Actorul Alexandru Arşinel se află internat, de câteva zile, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, din cauza unor escare. Acestea reprezintă o distrugere a pielii specifică bolnavilor care zac la pat. Informațiile au fost comunicate de reprezentanții spitalului.

„Domnul Alexandru Arşinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022 în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă, s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secţia de ATI”, afirmă sursa citată.

De ce e controversat transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arșinel

Transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arșinel a devenit contrroversat pentru că actorul a făcut intervenția în ziua în care s-a inscris pe lista de așteptare,. Practic, actorul a fost ridicat pe lista de așteptare în fața celorlalți bolnavi.

Actorul cunoscut de toată țara a fost supus unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan. Unitatea medicală a făcut transplantul în aceeași zi în care actorul se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant. O investigație Hotnews.ro a arătat că practic, Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi. Lucrurile au fost confirmate luni de deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan la DIICOT, la Interviurile HotNews LIVE.

Ce acuzații grave i se aduc lui Alexandru Arșinel

„Agenția Națională de Transplant nu a avut niciun control asupra activității de transplant ani de zile. A fost o înregistrare care a apărut în spațiul public, dată de către jurnalistul Andrei Ciurcanu de la Rise Project, în care se aude vocea fostului șef al Agenției de Transplant, Radu Deac, care vorbește cu cineva despre mafia profesorilor: cuvintele din gura șefului Agenției, care spune că transplantul este controlat – atenție, din gura lui iese, nu din gura mea – spune că transplantul este controlat de mafia profesorilor.

DIICOT nu știu să fi arestat pe cineva, nu știu să fi făcut ceva concret. Se știe foarte bine cine sunt acești profesori. Unul dintre ei s-a simțit jignit, m-a dat în judecată pentru că am spus că este parte din această mafie. Eu m-am dus pentru prima dată la DIICOT în 2009-2010, apoi am mai fost în 2013 cu cazul Arșinel, Emanuel Ungureanu a afirmat pentru Hotnews.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: