Redactia.ro
Home » Știri » De ce este important să mâncăm trei mese pe zi. Nutriționistul are răspunsul

De ce este important să mâncăm trei mese pe zi. Nutriționistul are răspunsul

dieta

Potrivit majorității experților în nutriție, două sau trei mese bogate în fructe și legume sunt esențiale pentru o stare bună de sănătate. În plus, persoanele care adoptă aceste obiceiuri alimentare sănătoase prezintă un risc mai mic de a dezvolta diabet sau anumite tipuri de cancer în timp. Iată de ce este important să nu sărim peste mesele principale, conform medicului nutriționist.

De ce este important să mâncăm trei mese pe zi

De asemenea, un program regulat de masă poate preveni obezitatea. Este bine cunoscut faptul că subnutriția poate contribui la dezvoltarea multor boli. Dacă o persoană sare peste mese din cauza lipsei de timp sau a altor motive, iar apoi mănâncă în cantități mari, riscă să se îmbolnăvească.

Potrivit nutriționistului Adina Rusu, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Este esențial să mâncăm dimineața nu numai pentru a scădea în greutate, ci și pentru a ne regla ritmul biologic al organismului. Dacă ne hrănim corespunzător în prima parte a zilei, putem contribui la buna funcționare a întregului nostru corp.

„Trebuie să învățăm să mâncăm de dimineață, tot am insistat pe acest pe acest subiect. Să respectăm acel mic dejun, nu doar pentru a scădea în greutate, ci pentru faptul că micul dejun ne ajută să reglăm ritmul biologic al organismului. Dacă mâncăm dimineața, sincronizăm funcționarea organismului cu faptul că ei zic că trebuie să fim activi. Deci ajutăm întreaga funcționare a corpului nostru.”, a declarat nutriționistul Adina Rusu, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Nutriționistul Adina Rusu recomandă ca masa de prânz să fie servită în jurul orelor 12-13. În plus, ea sugerează că masa de seară ar trebui să fie servită înainte de culcare și să nu fie foarte bogată în grăsimi. Consumul unei cine grele și grase poate afecta somnul și poate duce la dezechilibre digestive.

Cu ce putem înlocui pâinea

Pâinea este un aliment foarte răspândit și consumat în întreaga lume, datorită beneficiilor sale pentru organism. Cu toate acestea, mulți nutriționiști recomandă un consum moderat de pâine, având în vedere că excesul poate duce la probleme de sănătate. În acest sens, nutriționistul Mihaela Bilic a recomandat un alt produs care poate fi o alternativă sănătoasă la pâine, deoarece are mai puține calorii.

Mihaela Bilic propune să înlocuim pâinea din alimentație cu porumbul expandat. „Porumb…altfel. Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați! Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut. Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii! Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, a fost mesajul scris de către Mihaela Bilic, pe pagina personală de Facebook, acolo unde oferă adesea sfaturi care țin de alimentația sănătoasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: