Redactia.ro
Home » Știri » De ce „fierbe” Dunărea? Fenomen rar şi spectaculos

De ce „fierbe” Dunărea? Fenomen rar şi spectaculos

GALERIE FOTO (3) De ce „fierbe" Dunărea? Fenomen rar şi spectaculos

De ce „fierbe” Dunărea? Fenomen rar şi spectaculos! Iată explicația!

Fenomen rar şi spectaculos

După mai bine de un an, la Galați, Dunărea redevine un spectacol viu. Din cauza temperaturilor scăzute, norii de aburi se ridică deasupra fluviului, dând impresia că apa fierbe.

Această manifestare rară are loc doar în momente excepționale, când vremea devine brusc friguroasă și prinde apa Dunării cu temperaturi mult mai ridicate. Iată detaliile!

De ce „fierbe” Dunărea?

Astăzi, la Galați, Dunărea continuă să ofere un spectacol rar. Din cauza temperaturilor scăzute, norii de aburi se ridică deasupra fluviului, creând iluzia că apa fierbe.

Acest fenomen neobișnuit se produce doar în momente excepționale, atunci când vremea devine brusc friguroasă și surprinde apa Dunării cu temperaturi mult mai ridicate.

În dimineața aceasta, termometrele indică 6 grade Celsius la Galați, în timp ce apa Dunării menține o temperatură de 18 grade Celsius, astfel că Dunărea continuă să „se umfle” de parcă ar fierbe.

Experții în meteorologie explică acest fenomen prin faptul că adâncimea apei nu este mare, iar schimbările bruște de temperatură au adus un frig intens la suprafața apei.

Spre deosebire de ce se întâmplă cu negura sau ceața, fenomenul de „fierbere” al Dunării nu perturbă circulația, deoarece aburul generat se disipează rapid în contact cu aerul rece.

Pentru a naviga în siguranță în acest context neobișnuit, navele sunt nevoite să se bazeze pe radiolocație și radar pentru a-și orienta traseul în șenalul navigabil.

Sursa foto: Antena 3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: