Redactia.ro
Home » Știri » De ce funcționează after-school-ul, deși școlile s-au închis? Explicațiile lui Ludovic Orban

De ce funcționează after-school-ul, deși școlile s-au închis? Explicațiile lui Ludovic Orban

Ludovic Orban

Ludovic Orban a explicat miercuri decizia potrivit căreia școlile au fost închise, dar after-school-urile au rămas deschise. Premierul României a motivat hotărârea prin faptul că în after-school-uri au fost respectate măsurile sanitare, iar acolo nu fost cazuri de infectare. 

Motivele pentru care creșele au rămas deschise

Luni, după anunțarea măsurilor privind scenariul roșu în Capitală, oamenii au fost revoltați. „Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele nu sunt practic în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei. Creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare. Din informaţiile pe care le avem au fost respectate măsurile şi nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Cel puţin pe analizele pe care le-am primit nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat regulile.

Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să-şi desfăşoare activitatea profesională şi atâta timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare nu au considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii”, a declarat Ludovic Orban.

Noi restricții după ce Capitala a intrat în scenariul roșu

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni ca masca să fie obligatorie în București în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc vor fi închise pentru următoarele 14 zile. Măsurile se vor aplica de luni noapte. Totodată, școlile din București intră în scenariul roșu, astfel cursurile vor fi desfășurate online. Decizia CMSU vine după ce rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: