Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu a avut copii Draga Olteanu Matei? Actrița luase în calcul adopția unui copil

De ce nu a avut copii Draga Olteanu Matei? Actrița luase în calcul adopția unui copil

Actrița Draga Olteanu Matei a murit, noaptea trecută, la vârsta de 87 de ani. Regretata actriță era internată la spitalul din Iași de mai multe zile, în urma unei hemoragii digestive superioare. 

De ce nu a avut copii actrița

Starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei nu a putut fi redresată, în ciuda eforturilor depuse de medici.

În urmă cu ceva timp, actrița Draga OlteanuMatei mărturisea că nu și-a dorit niciodată să devină mamă și se bucura de faptul că nu a cunoscut sentimentul matern. Actrița declara în urmă cu 9 ani, că toate femeile care nu au copii ar trebui să se simtă la fel de împlinite și liniștite.

,,Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele. Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: Cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească. În zile noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului”, a spus Draga Olteanu Matei.

Actrița preciza la acea vreme că a luat în calcul și varianta adopției.

,,M-am gândit să adopt un copil cu mulţi ani în urmă, când nu avem cu ce să-l ţin, dar mi-am dat seama că nu am timp să ma ocup de el”, spunea actrița în urmă cu ceva timp.

Actrița s-a stins din viață

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Aceasta fusese dusă de urgență, vineri seara, de la  Spitalul Județean Piatra Neamț la Spitalul ,,Sfântul Spiridon” din Iași. Medicii au fost rezervați la acea vreme cu privire la starea de sănătate a actriței. Însă, medicii nu îi dădeau multe șanse se supraviețuire, având în vedere starea în care se afla actrița.

,,Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, de 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Are o patologie complexă cardiacă suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut”, a declarat dr. Diana Cimpoeș,pentru Digi24.

 

Viața actriței

 

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1956.  În luna septembrie a aceluiași an, a debutat în piesa ”Ziariştii” de Alexandru Mirodan, potrivit www.cinemagia.ro. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Actrița a fost membră a Fenerației de Aur a teatrului românesc. Draga Olteanu Mateia  avut o carieră de mai bine de 55 de ani.

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (1992), marea actriţă a înfiinţat, la Piatra Neamţ, compania teatrală pentru actori neprofesionişti ”Teatrul Vostru”.

Actrița s-a mutat în Piatra Neamț în 2007, iar la 25 octombrie, în același an, a primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț.

În 2002, actrița a primit distincţia Ordinul Naţional ”Steaua României” de la Președinte, pentru dăruirea cu care a servit scena şi cultura românească.

Draga Olteanu Matei are, din 29 octombrie 2011, o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din București.

Mai mult, în 2014, actrița a primit din parteaprincipesei Margareta, Ordinul ”Coroana României” în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Holul de Onoare al Castelului Peleş din Sinaia.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: