Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu ai voie, de fapt, să folosești telefonul mobil în timpul zborului cu avionul? Un fost angajat al Boeing spune adevărul

De ce nu ai voie, de fapt, să folosești telefonul mobil în timpul zborului cu avionul? Un fost angajat al Boeing spune adevărul

mod avion

În timpul unui zbor cu avionul, pasagerii sunt rugați să oprească telefoanele mobile sau să le seteze pe „modul avion”. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți de motivul real pentru care trebuie să respecte această regulă.

Motivul pentru care este interzisă folosirea telefoanelor mobile în timpul deplasării cu avionul

Există câteva motive reale pentru care este recomandat să opriți telefoanele mobile sau să le setați pe „modul avion” atunci când zburați cu avionul:

Interferențe cu echipamentele de avion: Telefoanele mobile emit semnale radio, care pot interfera cu echipamentele electronice sensibile ale avionului. Chiar dacă riscul de interferență este considerat scăzut datorită tehnologiei moderne a aeronavelor, înainte de decolare și aterizare, se solicită de obicei pasagerilor să oprească telefoanele mobile pentru a evita orice potențială problemă.

„Nu este vorba despre faptul că un telefon poate doborî un avion. Nu asta este cu adevărat problema. Problema este că interferează cu avionul și că dă mai mult de lucru piloților în timpul fazelor critice ale zborului. Când decolează și când aterizează, acelea sunt fazele zborului care necesită un nivel înalt de concentrare din partea piloților”, a explicat un fost inginer Boeing, Kenny Kirchoff.

Comunicarea și navigația: În timpul zborului, avionul comunica cu turnul de control și folosește sisteme de navigație pentru a menține traseul corect. Orice interferență cu aceste sisteme ar putea afecta comunicațiile și navigația avionului, ceea ce este esențial pentru siguranța zborului.

Unii pasageri nu iau în serios cerințele însoțitorilor de zbor

Respect față de reguli și echipaj: Oprirea telefoanelor mobile este o cerință regulamentară și de siguranță a companiilor aeriene. Echipajul de zbor are datoria de a se asigura că toate dispozitivele electronice sunt oprite sau în modul avion în timpul decolării, aterizării și altor momente critice ale zborului.

Economie de baterie: Setarea telefonului pe „modul avion” în timpul zborului poate economisi baterie, deoarece dispozitivul nu va mai căuta semnal și nu va efectua alte operațiuni care consumă energie.

Confortul celorlalți pasageri: Opritul telefoanelor mobile sau utilizarea lor în modul avion contribuie la un mediu mai liniștit și mai puțin perturbator pentru ceilalți pasageri, mai ales în timpul somnului sau odihnei.

Deși Administrația Federală de Aviație (FAA) a interzis folosirea telefoanelor mobile de mai bine de 20 de ani, pentru a preveni interferențele radio ale rețelelor de telefonie mobilă de la sol, tot mai mulți pasageri nu iau aceste avertizări în serios.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: