Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu ar trebui să mai arunci cojile de portocale sau banane la gunoi. Trucurile eficiente pe care le poți folosi

De ce nu ar trebui să mai arunci cojile de portocale sau banane la gunoi. Trucurile eficiente pe care le poți folosi

banane si portocale

Cojile de la banane și portocale sunt de obicei aruncate la gunoi fără să stăm de prea multe ori pe gânduri. Cu toate acestea, puțini știu că aceste coji au numeroase întrebuințări benefice pentru mediu, sănătate și chiar pentru gospodărie. În acest articol, vom explora ce poți face cu cojile de la banane și portocale și de ce ar trebui să le păstrezi în loc să le arunci imediat la gunoi!

De ce nu ar trebui să mai arunci cojile de portocale sau banane la gunoi. Trucurile eficiente pe care le poți folosi

Îngrășământ natural pentru plante: Cojile de la banane și portocale sunt bogate în nutrienți esențiali pentru plante, cum ar fi potasiu și azot. Puteți tăia cojile în bucăți mici și le puteți amesteca în solul din grădină sau în ghivecele cu flori pentru a oferi plantei tale un impuls nutritiv natural. Acest lucru poate îmbunătăți calitatea solului și poate stimula creșterea plantelor.

Curățare și lustruire: Cojile de portocale pot fi folosite pentru a curăța și lustrui obiecte din metal, lemn sau piele. Frecarea ușoară a cojilor de portocale pe obiectele metalice le poate reda strălucirea și le poate îndepărta petele. În plus, cojile pot fi folosite pentru a curăța și improspăta lemnul sau pielea.

Repelenți naturali: Cojile de portocale conțin uleiuri esențiale care pot fi eficiente în alungarea insectelor. Puteți folosi cojile de portocale pentru a ține insectele la distanță din casă sau grădină. Plasați bucăți de coajă de portocală în jurul zonelor în care doriți să evitați prezența insectelor sau frământați coaja în mâini pentru a elibera uleiurile esențiale.

Înlocuitor pentru produse de curățenie chimice: Cojile de la portocale și banane pot fi folosite pentru a crea produse de curățenie naturale și ecologice. Puteți amesteca cojile cu oțet și apă pentru a crea un solvent natural pentru curățarea suprafețelor, cum ar fi blatul din bucătărie sau chiuveta.

Hrănirea animalelor de companie: Cojile de la banane și portocale pot fi hrănitoare și pentru animalele de companie, cum ar fi iepurii și păsările. Asigurați-vă că cojile sunt bine spălate și tăiate în bucăți mici înainte de a le oferi animalelor spre consum.

Măști naturale pentru piele: Cojile de portocale conțin antioxidanți și vitamina C, care pot fi benefice pentru pielea ta. Puteți amesteca coaja de portocală uscată și pisată cu miere pentru a crea o mască naturală pentru ten. Aceasta poate ajuta la exfolierea pielii și la revitalizarea ei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: