Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu au voie să se întâlnească și să se privească două mirese în ziua nunții. Explicația este una mai sumbră decât ai fi crezut

De ce nu au voie să se întâlnească și să se privească două mirese în ziua nunții. Explicația este una mai sumbră decât ai fi crezut

ziua nuntii

Cununia religioasă constituie una dintre cele trei ceremonii fundamentale ale vieții, ceea ce a generat în jurul acesteia o multitudine de superstiții, obiceiuri și tradiții, dar și reguli stricte. Printre acestea se numără și interdicția ca două mirese să se vadă în rochiile specifice ceremoniei în ziua cea mare. Iată explicația!

De ce două mirese nu ar trebui să se întâlnească niciodată în ziua nunții

Conform tradiției populare, se spune că două mirese nu ar trebui să se întâlnească în nicio circumstanță. O superstiție veche afirmă că dacă cele două femei se privesc în rochiile de mireasă, una dintre ele va muri în scurt timp după eveniment. Această credință a dus la situații absurde în care cuplurile așteaptă la ieșirea din biserică, până ce ceremonia pentru mirii dinaintea lor, oficiată de preot, se încheie, pentru ca miresele să nu se vadă reciproc. Ca rezultat, mulți miri își stabilesc cununia religioasă cât mai devreme, pentru a evita să aștepte până la terminarea primei nunți.

În ziua căsătoriei, se spune că mireasa trebuie să poarte patru elemente, în mod obligatoriu, pentru a avea o căsnicie fericită: ceva vechi (pentru legătura cu viața anterioară căsătoriei), ceva nou (pentru reușita și prosperitatea alături de soț), ceva împrumutat (simbolizând prietenia și dragostea) și ceva albastru (pentru fidelitate și puritate în cuplu).

Cele mai cunoscute tradiții și superstiții care țin de ziua nunții

Perlele sunt complet interzise în ținuta miresei, deoarece se crede că aceasta va plânge pe parcursul căsniciei, dacă le poartă în ziua nunții.

Tortul de nuntă este un element important, iar mirii îl taie împreună și se hrănesc reciproc cu el. Acest obicei are origini vechi, când o pâine era ruptă deasupra capului miresei și numărul de firimituri prezicea câți copii vor avea.

Mireasa care plânge: În unele regiuni, este considerat ca un semn norocos ca mireasa să plângă înainte de nuntă, deoarece acest lucru se crede că aduce belșug și noroc în căsnicie.

Spartul paharului: În loc de aruncarea buchetului de flori pentru ca fetele necăsătorite să-l poată prinde, uneori, mireasa aruncă un pahar de sticlă peste umăr în direcția femeilor necăsătorite. Se spune că fata care va găsi cioburile de sticlă va fi următoarea care se va căsători.

Ascunsul miresei: În unele zone, prietenii miresei o ascund pentru o perioadă de timp înainte de nuntă, iar mirele trebuie să o caute și să o găsească cât mai repede pentru a avea parte de o căsătorie armonioasă.

Trusoul miresei în patul nupțial: În unele regiuni, trusoul miresei este așezat în patul nupțial înainte de noaptea nunții pentru a aduce noroc si prosperitate în noua căsnicie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: