Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De ce nu e bine să duci gunoiul seara? Care este, de fapt, superstiția din spatele acestui gest

De ce nu e bine să duci gunoiul seara? Care este, de fapt, superstiția din spatele acestui gest

Poporul roman este unul cu foarte multe superstiții. Viața strămoșilor noștri era dictată de mai multe semne si superstiții. Fie că o facem conștient sau nu și astăzi se ține cont de anumite zicale străvechi. Cu toate că biserica nu biserica sau altă entitate nu le recunoaște oamenii continuă să aibă încredere în ele.

Superstiția pe care trebuie să o știe toată lumea

Viața tutor devine din ce în ce mai aglomerată, iar de multe ori doar seara mai ai timp de treburile gospodărești. În ciuda programului aglomerat nu trebuie să duci niciodată gunoiul seara.

Se crede că nu este bine să duci gunoiul după asfințit. În popor se crede că acest lucru îți va aduce probleme pe plan financiar. Dacă arunci gunoiul seara îți arunci și sporul la bani și bunăstarea din casă. Mai mult, nu bate covoarele seara pentru a nu avea ghinion.

O altă superstiție, spune ca nu este bine să duci gunoiul nici lunea. Pe vremea lui Iisus, zilele nu aveau nume, ci se numărau (întâia, a doua, a treia etc). Într-o singură zi nu se lucra, în ziua Domnului, dar unii au adăugat şi alte restricţii, din cauze lenei: să nu faci anumite lucruri lunea sau pe înserat.

Cele mai ciudate superstiții din popor

Una din cele mai ciudate superstiții este legată de privitul în oglindă pe timp de noapte. Această superstiţie se trage dintr-o legendă slavă care susţine că oglinda este poarta celor două lumi, cea în care trăim noi și lumea de dincolo. Noaptea această poartă se deschide şi dacă priveşti oglinda este posibil să vezi ceea ce se petrece acolo, fapt pentru care consecinţele vor fi pe măsură.

O altă superstiție este legată de mutatul în casă nouă. Când te muți în casă nouă, nu lua cu tine şi mătura veche. Aduce ghinion, la fel cum şi împrumutatul măturii nu e de bun augur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: