Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce înseamnă, de fapt, când ți se zbate ochiul. Între superstiție și adevăr

Ce înseamnă, de fapt, când ți se zbate ochiul. Între superstiție și adevăr

Spasmele ochilor 2020

De multe ori ne punem întrebarea de ce ni se zbate ochiul și ce semnificație are acest lucru. Ei bine, deși vorbele din popor spun altceva, cele medicale vin cu un răspuns concret pentru toată lumea.

Ce înseamnă când ți se zbate ochiul?

Deși multă lume se sperie când li se zbat ochii, specialiștii vin cu informații medicale care le răspunde tuturor persoanelor îngrijorate de acest lucru.

Potrivit specialiștilor, ochiul se zbate pentru că mușchii au mici spasme și pot avea mai multe cauze comune.

Acest lucru se numește în medicină, miochimie, iar motivele acestei cauze sunt unele banale. De cele mai multe ori, ochiul se zbate din cauza oboselii, stresului, anxietății, excesului de cofeină și din cauza consumului de droguri.

De asemenea, deshidratarea poate afecta mușchii corpului, chiar și pe cei din jurul ochilor și sprâncenelor, motiv pentru care poate declanșa spasme ale mușchilor.

Consumul de cafea, ceai și alcool pot cauza fără doar și poate spasme ale ochilor, de aceea ar fi bine să se reducă consumul acestor băuturi.

Hipotiroidismul, răceala, gripa, sinuzita sau anemia poate declanșa spasme ale ochilor.

Cauze populare pentru spasmele ochilor

Deși există cauze medicale pentru care ochiul se zbate, există și unele superstiții care definesc aceste spasme.

Potrivit vorbelor din bătrâni, dacă se zbate ochiul drept înseamnă noroc, dar la români se spune că acest lucru poate înseamna și o naștere în familie. De cealaltă parte, când ochiul stâng se zbate se spune că va avea loc un deces în familie, sau cineva va avea partea de ghinion.

Interpretarea populară pentru fiecare ochi în intervale orare

Vorbele din bătrâni spun că dacă ochiul stâng se zbate în intervalul orar 11.00-13.00, atunci urmează să vină un musafir. Dacă ochiul stâng se zbate în intervalul orar 13.00-15.00, atunci se anunță o îngrijorare mare.

În cazul spasmelor ochiului drept în intervalul orar 11.00-13.00, se anunță plecare la o petrecere, iar în intervalul orar 13.00-15.00, înseamnă că o persoană se gândește intens la tine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: