Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu e bine să hrănești păsările cu pâine. Nu este indicată pentru niciun animal, de fapt

De ce nu e bine să hrănești păsările cu pâine. Nu este indicată pentru niciun animal, de fapt

De ce nu e bine să hrănești păsările cu pâine. Nu este indicată pentru niciun animal, de fapt

Iată de ce să nu hrănești păsările cu pâine. De altfel, pâinea nu este indicată pentru niciun animal, de fapt.

De ce nu e bine să hrănești păsările cu pâine. Nu este indicată pentru niciun animal, de fapt

Cel mai probabil, foarte mulți dintre noi am aruncat la un moment dat o bucată de pâine sau dintr-un covrig unei păsări – fie într-un parc, pe stradă sau poate că am pus pe pervazul geamului locuinței noastre, în speranța că un porumbel sau o vrabie va veni acolo să se hrănească.

E greșit să facem asta. Experții de la muzeele din Sibiu atrag atenția asupra faptului că păsările nu trebuie hrănite cu pâine și asta pentru că nu au tubul digestiv adaptat pentru digestia acestui aliment. În plus, ei atenționează că pâinea nu este indicată pentru niciun animal.

„Pâinea nu este un aliment indicat pentru păsări şi pentru niciun animal. Când ajunge în stomac, se dilată foarte mult şi începe să şi putrezească mai repede. Pâinea nu este în niciun caz indicată pentru hrănirea păsărilor, nici ciocolata, nici pufuleţii sau ce credem noi că ar fi interesant pentru ele. Încercăm să le hrănim doar cu ceea ce găsesc ele în natură”, a transmis Tiberiu Tioc.

„Cea mai mare greşeală pe care am şi văzut-o în oraş, cei mai mulţi, de exemplu, dau la porumbei pâine – este cea mai mare greşeală. Din păcate, numai omul face asemenea greşeli în modul de hrănire. Păsările, mai ales păsările sălbatice, nu au tubul digestiv adaptat pentru digestia pâinii, mai ales dacă este pâine albă din făină albă, cu o groază de aditivi şi E-uri”.

„Există riscul ca această pâine în tubul lor digestiv să le formeze cocoloaşe şi cu timpul să le creeze mari probleme de digestie. În plus, pâinea nu este nutritivă, nu are vitamine, nu are minerale, are doar calorii. Aşa că există riscul ca pe perioadă scurtă să dăm această pâine păsărilor, ele au senzaţia de saţietate, dar sunt malnutrite şi adesea poate o să vedeţi prin oraş, în general în zone cu luciu de apă, păsări cu aşa numita boală aripa de înger, adică penele nu mai sunt pe lângă corp, deoarece malnutriţia aceasta dată de pâine dezvoltă incomplet articulaţiile şi oasele păsărilor”, a afirmat expertul în botanică, Ghizela Vonica, şef secţie Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.

Cei care merg să viziteze Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava, de pildă, primesc la intrare o pungă de hârtie cu semințe. Gratis.

De ce nu e bine să hrănești păsările cu pâine. Nu este indicată pentru niciun animal, de fapt
Foto: captură Pro TV
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: