Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu e bine să-și pupe părinții copiii pe gură! Specialiștii trag un semnal de alarmă

De ce nu e bine să-și pupe părinții copiii pe gură! Specialiștii trag un semnal de alarmă

De ce nu e bine să-și pupe părinții copiii pe gură, așa cum susțin unii specialiști. Unii dintre ei trag și un semnal de alarmă. Iată care sunt motivele pentru care ar fi indicat ca părinții, dar și rudele să evite să facă acest gest care îl poate influența în mod nepotrivit pe cel mic.

De ce nu e bine să-și pupe părinții copiii pe gură! Specialiștii trag un semnal de alarmă

Fețișoara unui bebeluș este atât de drăguță că n-ai cum să-i reziști, mai ales ca părinte. Ei petrec ore întregi admirându-l, îmbrățișându-l și mângâindu-l… Mai ales sărutându-l, pe piciorușe, pe burtică și… pe gură. De aici și această întrebare, este greșit să-ți săruți copilul pe gură? În primul rând, trebuie menționat că pupatul copilului pe gură este un subiect care duce la controverse și discuții aprinse în contradictoriu. Cei mai mulți îl practică și îl consideră un gest inofensiv, afectuos, însă alte persoane îl văd ca fiind mai degrabă nepotrivit, revoltător, incestuos.

Pe anumite forumuri dedicate părinților, mesajele sunt variate: „Mi se pare nesănătos”, „Îmi sărut băieții pe gură și ce dacă?”, „Sunt atât de drăguți când își fac gurița în formă de peștișor pentru a primi un sărut”, spun părinții, evident, cu opinii diferite.

Iată ce susțin unii specialiști. Obiceiul acesta trebuie să dispară, potrivit psihanalistului Catherine Bergeret Amselek. Ea este de părere că cel mic poate primi o emoție prea puternică prin acest gest, care poate contribui la instalarea sindromului lui Oedip.

„Trebuie să evităm să ne sărutăm copilul pe gură, chiar și atunci când este vorba de unul foarte mic, în orice caz nu luați această inițiațivă pentru că îi dă o anume emoție care nu este oportună. De la un sărut nevinovat putem cădea în ceva incestuos, nepotrivit. Copilul primește prea multă excitație în acest schimb, invizibil pe moment, care rămâne criptat într-un fel de memorie a corpului și abia mai târziu poate avea efecte negative, în special în instalarea complexului lui Oedip”, susține specialistul, conform healthy-food-near-me.com.

În psihanaliză, complexul Oedip se traduce prin legătura erotică inconștientă cu părintele de sex opus și rivalitatea față de părintele de același sex, care se dezvoltă în copilărie și provoacă sentimente de vinovăție și teamă în cadrul unei stări nevrotice, conform wikipedia.

A evita sărutările pe gură nu înseamnă, evident, a renunța la îmbrățișări. Un copil mic, și mai ales un nou-născut, se află într-o situație de dependență totală. Are nevoie să fie atins cu blândețe, să fie luat în brațe, să fie legănat.

„Totul depinde de vârsta copilului, înainte de doi ani, acest lucru nu are același efect ca între 3 și 6 ani. Dacă copilul, după trei ani, vă sărută prin surprindere, nici nu se pune problema să vă alarmați. Spuneți-i că a crescut și că aceste sărutări sunt rezervate iubiților”, sugerează Catherine Bergeret Amselek. „Este o tranziție care trebuie să aibă loc în mod natural, fără să fie un subiect tabu”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: