Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu este bine să faci duș sau să speli vase când afară este furtună

De ce nu este bine să faci duș sau să speli vase când afară este furtună

cod galben vreme rea

Specialiştii ne recomandă să nu spălăm vase şi nici să nu facem duş atunci când afară este o furtună. Ne expunem la mai multe pericole.

Fulgerul te poate șoca atunci când atinge țevile și apa din casa ta.

Un specialist în fulgere trage alarma

Potrivit lui John Jensenius, un specialist în fulgere, de la serviciul meteo american, pentru a fi în siguranță în propria ta casă atunci când este furtună, trebuie să stai departe de orice conduce electricitatea, ceea ce include firele și țevile.

Dușurile pot fi periculoase, ar putea fi periculos să speli vasele sau să te speli pe mâini. Doar evitați să faceți asta când auziți că tună”, a explicat Jensenius.

Cum impuritățile din apa de la robinet pot deasemenea conduce electricitate, nici țevile de plastic nu te vor proteja de aceste pericole.

„Și apa poate conduce electricitatea. Vedem că afară sunt fulgere și dacă există o baltă în jur, o persoană poate fi electrocutată cu ușurință dacă se află în apropierea acelei bălți”, a mai spus John Jensenius.

Dacă ţevile sunt din PVC, sunt şanse mai bune ca fulgerul să nu treacă prin instalaţii.

„Cu toate acestea, cel mai bine este să evitați orice contact cu instalațiile sanitare și cu apa curentă în timpul unei furtuni cu fulgere, pentru a reduce riscul de a fi lovit”, precizează specialiştii.

Cum te aperi de fulgere

Un alt pericol la care oamenii se expun în timpul unei furtuni este atunci când nu stau departe de terasa casei, balcon și ferestre. De asemenea, este important să evitați contactul cu orice electrocasnic conectat la priză, printre care se numără telefoane, laptopuri sau alte echipamente electronice:

”NU utiliza nimic conectat la o priză electrică, cum ar fi computere sau alte echipamente electronice. Stai departe de telefoanele cu fir. Telefoanele mobile și telefoanele fără fir sunt sigure… dacă nu sunt conectate la o priză printr-un încărcător”.

Sfaturile continuă: „NU vă culcați pe pământ. Fulgerele provoacă curenți electrici de-a lungul pământului, care pot fi mortali la mai mult de 100 de metri distanță. Intrați într-o locație sigură; niciun loc din afară nu este sigur”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: