Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce nu este bine să lăsăm cheia în ușă pe timpul nopții?! Mituri și realități despre siguranța locuinței tale

De ce nu este bine să lăsăm cheia în ușă pe timpul nopții?! Mituri și realități despre siguranța locuinței tale

GALERIE FOTO (2) Mituri despre locuința ta.

În căutarea unui somn odihnitor și liniștit, mulți dintre noi adoptăm obiceiuri care să ne ofere o senzație de securitate. Unul dintre aceste obiceiuri, și anume acela de a lăsa cheia în broasca ușii pe timpul nopții, este adesea considerat ca fiind un gest menit să ne protejeze. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că acest obicei aparent inofensiv poate avea consecințe neașteptate și poate afecta negativ siguranța locuinței.

Un expert de la Institutul Superior de Securitate Publică explică că încuietorile cu un singur orificiu pentru cheie, care permit păstrarea cheii în interior, nu oferă o siguranță reală. Ba dimpotrivă, acest obicei poate fi considerat contraproductiv și poate crea un mediu vulnerabil în cazuri neașteptate.

Motivul principal al pericolului asociat cu păstrarea cheii în broasca ușii este legat de tipul de încuietoare folosită. În multe țări, cilindrul de încuietoare simplu, care permite închiderea ușii cu cheia în interior și împiedică deschiderea acesteia din exterior, este interzis comercializării. Acest lucru se datorează lipsei de siguranță pentru locuitorii din interiorul locuinței.

Specialiștii avertizează asupra pericolelor obiceiului aparent inofensiv de a lăsa cheia în broasca ușii pe timpul nopții

Specialistul a explicat că, în caz de urgență medicală sau alte situații neașteptate, păstrarea cheii în încuietoare poate împiedica accesul rapid și sigur al personalului de intervenție. De exemplu, o asistentă personală care deține un set de chei pentru locuința unei persoane afectate medical poate întâmpina dificultăți în deblocarea ușii, atâta timp cât cheia rămâne în încuietoare.

„Ce se întâmplă dacă las ușa încuiată, cu cheia în ea, și mă pun să dorm, crezând că sunt în siguranță? Ei bine, acest obicei nu oferă mai multă siguranță. De fapt, poate fi contraproductiv”, a transmis specialistul de la Institutul Superior de Securitate Publică.

În situații de urgență, cum ar fi problemele de sănătate sau intervențiile necesare, timpul poate fi crucial. Păstrarea cheii în ușă poate îngreuna sau chiar bloca accesul personalului specializat, determinând, în cele din urmă, decizia de a sparge ușa pentru a asigura siguranța persoanelor aflate în interior.

Pericolul la care te supui dacă dormi cu ușa închisă, având cheia în yală.
Sursa foto – Pixabay | Pericolul la care te supui dacă dormi cu ușa închisă, având cheia în yală.

Astfel, specialiștii recomandă evitarea acestui obicei și investirea în sisteme de securitate moderne care să asigure protecția optimă a locuinței, fără a compromite accesul în situații de urgență. Siguranța trebuie să fie o prioritate, iar gesturi simple precum închiderea ușii cu cheia în interior pot avea implicații semnificative asupra acesteia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: