Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu este indicat să bei ceai cu zeamă de lămâie, de fapt. Explicația medicului nutriționist

De ce nu este indicat să bei ceai cu zeamă de lămâie, de fapt. Explicația medicului nutriționist

zeama cu lamaie ceai

Descoperă motivul pentru care ar trebui să eviți adăugarea de lămâie în ceai. Pentru mulți dintre noi acest gest a devenit unul obișnuit, în special în timpul răcelilor sau atunci când avem senzația de căi respiratorii înfundate. Cu toate acestea, conform specialiștilor, este o eroare să facem acest lucru. Iată explicația!

De ce nu ar trebui să adaugi niciodată zeamă de lămâie în ceai

Indiferent dacă este ceai negru, verde, dulce sau fără zahăr, cu miere, lapte sau alte arome și siropuri, această băutură este aleasă de mulți oameni atunci când doresc să-și răsfățeze papilele gustative sau să se încălzească după o perioadă petrecută în frig.

Încă de când suntem micuți știm că este recomandat să bem ceai dacă suntem răciți sau avem gripă. De cele mai multe ori, obișnuim să adăugăm zeamă de lămâie în cana cu ceai fierbinte. Medicii nutriționiști susțin, însă, că este o greșeală să facem acest lucru, iar explicația este una cât se poate de simplă.

Lămâia este bogată în vitamina C, un compus cu o sensibilitate crescută la lumină, dar și la căldură. La temperaturi crescute, structura acestei substanțe este pur și simplu distrusă, iar proprietățile benefice pe care le-au putea avea asupra organismului se pierd.

„Folosirea lămâii este cu adevărat importantă în rutina de gătit. Lămâia este bogată în vitamina C, care este un nutrient esențial de care organismul are nevoie zilnic. Corpul nostru nu stochează și nu produce vitamina C. Prin urmare, un aport zilnic de vitamina C este cu adevărat important pentru o sănătate bună și longevitate.

Dar ce e important de înțeles despre vitamina C este că este un nutrient foarte sensibil. Este ușor distrus de căldură. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să puneți niciodată zeamă de lămâie peste sau în alimentele care sunt foarte fierbinți sau încă pe flacără.”, a explicat Juhi Kapoor, medic nutriționist, pe pagina personală de Instagram.

Beneficiile consumului de lămâie asupra organismului

Consumul de lămâie are numeroase beneficii asupra sănătății. În primul rând, lămâia reprezintă o sursă importantă de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, luptând împotriva răcelilor și a infecțiilor virale. Mai mult decât atât, acidul citric prezent în lămâie poate stimula producția de enzime digestive, contribuind la o digestie mai eficientă. De asemenea, poate ajuta la alinarea simptomelor precum arsuri la stomac și balonare.

Lămâia conține antioxidanți precum vitamina C și compuși flavonoidici, care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism. Acești antioxidanți pot contribui la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și afecțiunile degenerative.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: