Redactia.ro
Home » Sport » De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit familia. Soția fostului mare fotbalist a spus totul

De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit familia. Soția fostului mare fotbalist a spus totul

Gigi Mulțescu. Sursa foto Youtube

Gheorghe Mulțescu, fost jucător și antrenor de seamă, s-a stins din viață la 72 de ani, lăsând în urmă un gol imens în lumea fotbalului românesc. O figură emblematică pentru Dinamo și pentru echipa națională, Gheorghe Mulțescu a fost răpus de complicațiile medicale cu care se confrunta în ultima perioadă, marcând astfel sfârșitul unei ere pentru sportul românesc.

O carieră remarcabilă în fotbalul românesc

Gheorghe Mulțescu a fost unul dintre numele mari ale fotbalului românesc, atât în calitate de jucător, cât și de antrenor. Cu un parcurs impresionant, Mulțescu a scris istorie la clubul Dinamo București, fiind considerat unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai generației sale. De asemenea, a avut meciuri notabile la echipa națională a României, aducând contribuții semnificative la dezvoltarea fotbalului românesc.

Mandatele sale de antrenor la Dinamo au fost întotdeauna pline de pasiune și dedicare, fiind recunoscut pentru stilul său de joc ofensiv și pentru capacitatea de a motiva jucătorii. Timp de mai multe decenii, Gheorghe Mulțescu a fost un reper în fotbalul autohton, iar acum, vestea trecerii sale în neființă a produs o undă de șoc în rândul celor care l-au cunoscut și admirat.

Lupta cu problemele de sănătate

Gheorghe Mulțescu s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe probleme de sănătate, însă a continuat să fie activ și implicat în lumea fotbalului atât timp cât i-a permis starea de sănătate. Din păcate, ultimele săptămâni au fost critice pentru fostul antrenor, acesta fiind internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București, cu o pneumonie severă.

Această afecțiune s-a dovedit fatală pentru Gheorghe Mulțescu, mai ales în contextul în care se afla și sub presiunea simptomelor accentuate ale bolii Alzheimer. Timp de peste o săptămână, medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, însă organismul său slăbit nu a mai rezistat.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât Mulțescu ar fi împlinit în curând vârsta de 73 de ani. O viață dedicată sportului, încheiată brusc, lăsând în urmă o moștenire bogată și amintiri prețioase în inimile celor care l-au cunoscut.

Ultimul omagiu pentru Gheorghe Mulțescu

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu fostului mare dinamovist vor putea să o facă la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo. Trupul neînsuflețit al lui Gheorghe Mulțescu va fi depus acolo în jurul prânzului, luni, conform anunțului oficial făcut de clubul Dinamo.

După această ceremonie, Gheorghe Mulțescu va fi înmormântat în București. Această decizie vine în urma unor circumstanțe familiale neașteptate, care au împiedicat îndeplinirea dorinței familiei de a-l înmormânta în locul său natal, în satul Subcetate din comuna Sântămăria-Orlea, județul Hunedoara.

Dificultățile familiei în organizarea înmormântării

Soția lui Gheorghe Mulțescu, Sonia, a dezvăluit motivele pentru care familia nu a putut să îl înmormânteze pe fostul antrenor în satul Subcetate, locul său de origine. Din păcate, mama Soniei Mulțescu a suferit un accident vascular recent, iar aceasta are nevoie de îngrijiri constante, ceea ce a făcut imposibilă deplasarea în afara Bucureștiului pentru câteva zile.

„Noi am fi vrut să-l înmormântăm la Hațeg, în satul Subcetate. Din păcate, mama mea a făcut un accident vascular, iar eu o îngrijesc la mine acasă. N-am cu cine s-o las 3 zile, ca să plec. Suntem nevoiţi să căutăm un loc de veci în Bucureşti”, a mărturisit Sonia Mulțescu, conform sportpesurse.ro.

În aceste momente dificile, familia a primit sprijin din partea lui Nicolae Badea, fost acționar la Dinamo, care s-a implicat în găsirea unui loc de veci pentru fostul mare antrenor. Acest gest demonstrează încă o dată cât de mult a fost respectat Gheorghe Mulțescu în lumea fotbalului și cât de mult a contat pentru comunitatea sportivă.

Un simbol al fotbalului românesc

Gheorghe Mulțescu rămâne în istorie ca un simbol al fotbalului românesc. De-a lungul carierei sale, a lăsat o amprentă puternică, atât în calitate de jucător, cât și de antrenor. În perioada în care a activat la Dinamo, a câștigat inimile suporterilor prin dedicarea sa și prin faptul că a pus întotdeauna echipa pe primul loc. Abordarea sa ofensivă în joc și priceperea în antrenorat au fost recunoscute și apreciate de-a lungul anilor.

Cariera lui Mulțescu la echipa națională a României a fost, de asemenea, una impresionantă. Cu meciuri importante și momente memorabile, acesta și-a câștigat respectul și admirația tuturor celor care l-au urmărit pe teren. În postura de antrenor, a continuat să inspire tineri fotbaliști, mulți dintre aceștia ajungând să devină jucători de succes datorită sfaturilor și îndrumărilor sale.

Elogiile celor care l-au cunoscut

Vestea trecerii în neființă a lui Gheorghe Mulțescu a generat un val de mesaje de condoleanțe și de omagii din partea foștilor colegi, a jucătorilor pe care i-a antrenat și a suporterilor. Personalități din lumea sportului și-au exprimat regretul și au adus un ultim omagiu celui care a fost nu doar un profesionist desăvârșit, ci și un om deosebit.

„Gheorghe Mulțescu a fost unul dintre cei mai pasionați oameni pe care i-am cunoscut în fotbal. El trăia pentru acest sport și a lăsat în urmă un exemplu de dăruire și pasiune pentru generațiile viitoare”, a declarat un fost jucător din echipa pe care a antrenat-o.

Suporterii echipei Dinamo au reacționat și ei cu tristețe, amintindu-și de momentele frumoase oferite de Mulțescu în calitate de antrenor și jucător. „A fost un simbol pentru noi, un model de devotament față de culorile clubului”, au afirmat aceștia pe rețelele de socializare.

Moștenirea lăsată în urmă

Chiar dacă Gheorghe Mulțescu a plecat dintre noi, moștenirea sa rămâne vie în lumea fotbalului românesc. Modul în care și-a trăit cariera, devotamentul și pasiunea sa pentru sport vor continua să inspire generațiile viitoare de fotbaliști și antrenori. Mulți îl vor păstra în amintire ca pe un adevărat gentleman al fotbalului, un om care și-a dedicat întreaga viață acestei frumoase activități sportive.

Lipsa sa va fi resimțită de toți cei care l-au cunoscut și care au avut ocazia să lucreze alături de el. Mulțescu va rămâne în istorie ca un simbol al determinării și al dragostei pentru fotbal, lăsând o amprentă de neșters în sufletele tuturor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: