Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De ce NU TREBUIE sa montam Anvelope SH iarna pe masina? Sigur nu stii aceste lucruri !

De ce NU TREBUIE sa montam Anvelope SH iarna pe masina? Sigur nu stii aceste lucruri !

GALERIE FOTO (5)

De ce NU TREBUIE sa montam Anvelope SH iarna pe masina? Sigur nu stii aceste lucruri ! Alegerea intre anvelope noi si anvelope SH este dictata aproape intodeauna de bugetul de care dispunem. Daca pentru vara se mai poate discuta de a cumpara anvelope SH in anumite conditii… pentru iarna nici vorba!

De ce NU TREBUIE sa montam Anvelope SH iarna pe masina? Sigur nu stii aceste lucruri !

Alegerea intre anvelope noi si anvelope SH este dictata aproape intodeauna de bugetul de care dispunem. Daca pentru vara se mai poate discuta de a cumpara anvelope SH in anumite conditii… pentru iarna nici vorba!

Profilul unei anvelope de iarna SH este deja compromis aproape integral atunci cand o cumparam, partea lamelata a acestuia este deja uzata aproape in intregime …ea a devenit o anvelopa de vara sau cel mult all season, care respecta legea….si atat !

Banda de rulare a unei anvelope de iarna SH, deja uzata, se incarca rapid cu zapada si anvelopa devine astfel total ineficienta iarna ! Evident ca si aderenta este mult redusa intrucat partea lamelata este deja uzata aproape in intregime.

Economisim oare bani cumparand anvelope SH ?

Economia de bani pe care aparent o facem atunci cand hotaram sa cumparam anvelope SH este una de moment si nu pe toata durata de utilizare a unui set de cauciucuri noi.

Recomandarea celor de la Vadrexim este ca, daca pentru anotimpul de vara nu aveti bugetul necesar achizitionarii unui set de anvelope noi, fie ele si de buget, macar pentru sezonul de iarna sa va cumparati un set nou de cauciucuri. Avantajele sunt multiple!

Anvelopele SH cumparate au in general profilul uzat pana la jumatate…. asta inseamna ca, daca vorbim de anvelope pentru turisme, acestea mai au in medie cam 3mm din 6mm cat avea anvelopa noua. Numai ca anvelopa poate fi folosita in conditii de siguranta pana la o adancime a profilului de 1.6 mm.
Va sa zica din 4.5 mm, cat are o anvelopa noua pentru rulaj, 3mm sunt folositi deja, deci ne-au mai ramas doar 1.5 mm de folosit.
Daca facem un calcul simplu… ne dam seama rapid ca DOAR in situatia in care pretul unei anvelope SH ar fi mai mic cu mai mult de 3 ori decat al unei anvelope noi…. achizitia ar fi rentablila.

Mai exact, daca pretul unei anvelope noi este de 150 lei iar noi dam pe o anvelopa SH mai mult de 50 lei, deja iesim in pierdere!

Cum este ideal sa procedam atunci cand alegem sa cumparam anvelope pentru masina? Alegem economisirea banilor cumparand anvelpe uzate SH sau alegem calitatea si siguranta, achizitionand anvelope noi?

Pentru a face alegerea cea mai potrivita atunci cand ne hotaram sa cumparam anvelope noi, fie ele de vara, de iarna sau all season, poate fi destul de dificil din cauza faptului ca in piata exista o multitudine de modele noi, insa, daca ne documentam putin, cu siguranta vom lua decizia corecta.

Ce alte diferente mai sunt intre anvelopele uzate si anvelopele noi ?

Pe langa diferenta de pret dintre o anvelopa noua si una uzata, cea mai importanta caracteristica o reprezinta nivelul de aderenta al acestora.
Este bine de stiut faptul ca unele anvelope care au fost folosite (anvelope uzate) mai pot parcurge fara niciun fel de problema cateva mii bune de kilometri insa aderenta acestora este una mult redusa fata de a unei anvelope noi, mai ales atunci cand vorbim de o anvelopa de iarna.

Daca pentru soferii care conduc pe drumuri lungi sau in regim de autostrada, unde datorita vitezelor mai mari cu care se circula, este riscant sa monteze pe masina anvelope uzate al caror istoric nu-l cunosc, soferii care circula pe traseele mai scurte din orase pot opta si pentru anvelope uzate…daca chiar nu pot cumpara anvelope noi… intrucat datorita vitezelor mai mici cu care se circula in oras nu ar trebui sa fie probleme mari de siguranta in trafic, insa nu si iarna intrucat anvelopele SH sunt total ineficiente.

 

Pentru sezonul rece trebuie neaparat sa-ti cumperi anvelope de iarna noi intodeauna, fie ele si mai ieftine, insa sa fie noi!

Fii foarte atent la alegerile pe care le faci atunci cand achizitonezi anvelope, intrucat acestea fac parte din categoria accesoriilor sau echipamentelor de maxima siguranta pentru autovehicule.

In egala masura, atat sistemul de franare cat si cauciucurile sunt responsabile de incetinirea masinii.

De-a lungul timpului modelele si performantele anvelopelor au fost imbunatatite, deci este indicat ca o data la cativa ani, in functie de gradul de uzura, sa inlocuiesti anvelopele deja existente pe masina ta cu un model nou.
Sursa foto: Vadrexim

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini