Redactia.ro
Home » Știri » De ce pisicile au pernuțe. La ce folosesc acestea

De ce pisicile au pernuțe. La ce folosesc acestea

De ce pisicile au pernuțe. La ce folosesc acestea

O pisică înseninează ziua oricui. Fie că jucăușe, fie că torc leneșe pe canapea, pisicile aduc o stare de bunăstare oricui. Ce le fac pe ele atât de special? Unii ar spune blana pufoasă, alții ar spune indiferența aristocrată cu care ne tratează, în timp ce alții vorbesc necontenit despre pernuțele roz pur și simplu adorabile. Ei bine, v-ați întrebat vreodată la ce ajută aceste pernuțe pisicile? Iată descoperirea cercetătorilor!

De ce au pisicile pernuțe

În primul rând, le ajută la vânătoare. Da, ați auzit bine. Ele sunt, în fond, animale cărora le place să vâneze și chiar se pricep la asta. Merg tiptil, tiptil, și surprind prada în cel mai neașteptat moment. Cum reușesc asta? Fix cu pernuțele pufoase. Ele le asigură deplasarea fără prea mult zgomot, reușind astfel să se facă neauzite.

În al doilea rând, cercetătorii au descoperit că rolul acestor pernuțe este de a le ajuta să-și mărească viteza și lungimea pașilor. Știm cu toții despre salturile grațioase și uimitoare ale pisicilor. Ei bine, pernuțele le ajută în acest sens.

Un alt lucru interesant de știut este că aceste pernuțe conțin receptori nervoși, care le permit să simtă textura, presiunea și vibrațiile din jur. Ați sesizat că pisicile se opres dintr-odată și se uită în jur? Ele, de fapt, simt cu lăbuța anumite trepidații din jur.

La ce folosesc pernuțele pisicilor

Pernuțele pisicile mai folosesc și ca… amortizoare. Date fiind salturile grațioase pe care le fac, pernuțele funcționează ca niște amortizoare pentru atunci când aterizează pe suprafețe dure. Astfel, corpul lor nu mai percepe șocul atât de tare.

Pernuțele mai ajută și la… îngrijirea lor. Știm cu toții cum se spală pisicile. Ele își ling lăbuța, după care o trec prin blană. Și fac asta mai mult din jumătatea timpului în care sunt treze. Ei bine, pernuțele, ușor abrazive, ajută la îndepărtarea impurităților din blăniță.

Curiozitate! Știați că pisicuțele pot fi dreptace ori stângace? Ei bine, un studio făcut de Universitatea Queens din Irlanda a sco la iveală că există o corelație între sexul pisicilor și lăbuța dominant. Astfel, pisicile de sex masculine sunt dreptace, în timp ce femelele sunt stângace. Nu credeți? Urmăriți-o în timp ce iese dintr-un spațiu îngust ori când încearcă să vâneze. Ce lăbuță folosește în mod deosebit?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini