Redactia.ro
Home » Știri » De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase de culoare roșie. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase de culoare roșie. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

portocale

Dacă ai observat și tu că portocalele sunt întotdeauna ambalate în plase de culoare roșie, este important să descoperi motivul din spatele acestui detaliu. Cu siguranță nu te-ai gândit la asta!

De ce portocalele sunt mereu ambalate în plase de culoare roșie

Dacă observi că un ambalaj al unui produs nu pare să aibă o funcționalitate practică evidentă, cel mai probabil este conceput în scopuri de marketing. Un exemplu relevant în acest sens este utilizarea plaselor roșii pentru ambalarea portocalelor, indiferent de locul de achiziție, fie că este vorba despre un hypermarket sau un magazin de cartier.

Deși poate părea surprinzător, nu este întâmplătoare alegerea culorii roșii pentru ambalajul plaselor respective. Un articol publicat de cunoscuta publicație Reader’s Digest dezvăluie că acești săculeți au rolul de a stârni dorința clienților de a cumpăra produsul.

Explicația acestui fenomen constă în faptul că, conform unor studii, culoarea portocalie a fructelor iese mai bine în evidență atunci când este însoțită de culoarea roșie, comparativ cu combinații precum galben, verde sau albastru. Această asociere cromatică amplifică impactul vizual al produsului și atrage atenția consumatorilor într-un mod mai eficient, determinându-i să achiziționeze produsul respectiv.

Magazinele aplează la tot felul de strategii pentru a atrage atenția cumpărătorilor

În cazul lămâilor, în schimb, se preferă utilizarea plaselor de culoare verde, astfel încât să se pună în evidență culoarea galbenă a acestora. Dacă lămâile ar fi ambalate în săculeți de culoare roșie, similar altor citrice, creierul nostru ar putea interpreta în mod eronat că aceste fructe au o culoare portocalie.

Prin utilizarea plaselor de culoare verde sau a pungilor galbene pentru lămâi, se asigură o corespondență mai fidelă între ambalaj și culoarea reală a fructelor. În același context, fructele de lime sunt de obicei ambalate în plase verzi, astfel încât să se potrivească nuanței lor reale.

Atunci când te duci la cumpărături în viitor, încearcă să observi cum magazinele utilizează diverse tactici pentru a atrage atenția clienților. Spre exemplu, o strategie este plasarea produselor mai scumpe la nivelul ochilor clienților, pe rafturi, în timp ce produsele mai ieftine sunt amplasate în partea de sus sau de jos, unde clienții le pot vedea cu mai multă dificultate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: