Redactia.ro
Home » Știri » De ce să nu acoperi mâncarea cu o folie de aluminiu. Cum să procedezi, în schimb

De ce să nu acoperi mâncarea cu o folie de aluminiu. Cum să procedezi, în schimb

De ce să nu acoperi mâncarea cu o folie de aluminiu. Cum să procedezi, în schimb

Folia de aluminiu nu este cea mai indicată opțiune când vine vorba să acoperi mâncarea. Iată mai jos de ce și cu ce ai putea să o înlocuiești.

De ce să nu acoperi mâncarea cu o folie de aluminiu. Cum să procedezi, în schimb

Cei mai mulți oameni acoperă mâncarea cu o folie de aluminiu și o bagă în frigider. Nu e cea mai bună variantă, iar acoperirea mâncării cu folie de aluminiu prezintă anumite riscuri pentru sănătate.

Așa cum și noi avem nevoie de aer ca să respirăm, bacteriile au nevoie de aer pentru a-și atinge potențialul maxim. Unele bacterii, cum ar fi stafilococii și bacilii (care cauzează boli transmise de alimente), produc toxine care nu sunt distruse de temperaturile înalte. Așa se face că atunci când un preparat fierbinte este lăsat la temperatura camerei pentru mai mult de două ore, bacteriile se înmulțesc rapid.

Folosirea foliei de aluminiu pentru a acoperi mâncarea nu previne acest lucru deoarece nu sigiliează complet mâncarea de aer.

„Bacteriile se înmulțesc mai repede în prezența aerului, deci trebuie să aveți cutiile necesare sau să împachetați corect mâncarea. Altfel, mâncarea nu va rezista”, a spus specialista în nutriție și dietă Linsday Malone, pentru Reader’s Digest.

Cum să împachetezi cât mai corect alimentele rămase

Iată pașii prin care poți împacheta alimentele rămase, conform sursei. Lactatele și carnea, în special, sunt predispuse la bacterii.

1. Depozitați-le în recipiente etanșe pentru a accelera procesul de răcire și pentru a ține bacteriile departe de mâncare.

2. Asigurați-vă că băgați mâncarea la frigider după cel mult două ore. Lactatele și carnea sunt predispuse în special la bacterii.

3. Aruncați mâncarea care a stat mai mult de două ore afară.

4. Aveți grijă la alimentele pe care nu trebuie să le depozitați în frigider.

„Dacă vă rămâne foarte multă mâncare, cel mai inteligent lucru ar fi să puneți o parte în frigider, iar cealaltă parte să fie împachetată bine și depozitată în congelator”, a mai adăugat Linsday Malone, conform sursei menționate mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: