Redactia.ro
Home » Știri » De ce să nu comanzi ciorbă la restaurant, după spusele lui chef Florin Dumitrescu

De ce să nu comanzi ciorbă la restaurant, după spusele lui chef Florin Dumitrescu

De ce să nu comanzi ciorbă la restaurant, după spusele lui chef Florin Dumitrescu

Iată de ce să nu comanzi ciorbă la restaurant, după spusele lui chef Florin Dumitrescu. Ce ingredient care nu face bine se poate ascunde în aceste preparate.

De ce să nu comanzi ciorbă la restaurant, după spusele lui chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu are o serie de recomandări pentru români cu privire la ce consumă când ies să mănânce în oraș. El susține că nu e bine niciodată să comanzi ciorbă la restaurant și asta din cauza unui ingredient care nu face deloc bine organismului. Este vorba despre vegeta, un condiment obținut din sare și potențiator de arome, care se dizolvă în preparat în așa fel încât nu poate fi remarcat.

Juratul emisiunii „Chefi la Cuțite” a explicat că, la școala de bucătari, subiecții sunt învățați cum să folosească ingredientul dăunător fără să se vadă, potrivit Playtech.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… E direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a spus Florin Dumitrescu.

Tot Florin Dumitrescu spune „să refuzăm mereu recomandarea bucătarului”, propusă de ospătar.

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest Astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a explicat Florin Dumitrescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: