Iată de ce să nu depozitezi uleiul de gătit, un ingredient de bază în bucătărie, în frigider niciodată. Aceste sfaturi simple sunt de mare ajutor tuturor gospodinelor.
De ce să nu depozitezi uleiul de gătit în frigider niciodată
Pe lista cu produsele care nu trebuie păstrate la temperaturi scăzute se numără și uleiul. Producătorii de ulei ne recomandă ca recipientele cu ulei să fie păstrate într-un loc răcoros și ferit de lumină, care să-i protejeze proprietățile și consistența. În cazul în care ajunge în frigider, acesta va deveni tulbure și vâscos, iar utilizarea lui va fi mult mai dificilă. Dacă alegem să îl depozităm într-un spațiu unde lumina soarelui pătrunde cu ușurință, riscăm ca acesta să se râncezească și să nu mai poată fi consumat.
Totodată, este indicat sa verifici intotdeauna data producerii uleiului, cat si cea a expirarii. Cumpara, depoziteaza si foloseste uleiul in acelasi an cu cel in care a fost fabricat. Il poti tine si putin mai mult, insa, in termen de 18 luni, orice ulei se rancezeste, chiar si unul nedesfacut, spun specialiștii.
Lista cu produsele care nu trebuie neapărat păstrate la temperaturi scăzute
Dressingurile pentru salate, siropul, ciocolata și chiar și ouă se numără și ele pe lista cu produsele care nu trebuie păstrate la temperaturi scăzute.
Nu puțini sunt cei care preferă să țină ciocolata în frigider, însă ajung de foarte multe ori să îl arunce dacă a fost acolo pentru prea mult timp. Acest lucru de datorează stratului alb care se formează la suprafața ciocolatei, dar și a mirosurilor celorlalte alimente care au fost absorbite.
În ceea ce privește ouăle, ele pot fi depozitate cu încredere pentru câteva zile la rând în cămară sau într-un loc cu o temperatură relativ scăzută, deoarece conțin bacterii care le protejează împotriva alterării.
Pe de altă parte, nici siropul nu este nevoie să fie depozitat în frigider. Temperatura scăzută contribuie la modificarea consistenței și uneori a gustului, ceea ce-l face foarte dificil de consumat ulterior.