Redactia.ro
Home » Știri » De ce să nu îți ții telefonul mobil în acest buzunar. S-ar putea să ai probleme

De ce să nu îți ții telefonul mobil în acest buzunar. S-ar putea să ai probleme

De ce să nu îți ții telefonul mobil în acest buzunar. S-ar putea să ai probleme

Într-un anume buzunar nu ar trebui să-ți ții telefonul mobil, pentru că s-ar putea să ai probleme de sănătate. Iată de ce și despre ce e vorba.

De ce să nu îți ții telefonul mobil în acest buzunar. S-ar putea să ai probleme

Aproape nimeni nu își mai poate imagina viața fără telefonul mobil, dar cu toții știm că e și nociv, pentru că astfel de dispozitive emit un anumit nivel de radiații, iar unele pot fi periculoase.

Unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile a explicat de ce nu ar trebui să-ți ții niciodată dispozitivul într-un anume buzunar și anume, buzunarele de la pantaloni/blugi. Este vorba despre Apple, care a explicat, în manualele care vin cu dispozitivele iPhone, de ce telefoanele nu trebuie ținute aproape de piele.

De altfel, este de preferat ca telefonul să nu îți atingă corpul chiar deloc dacă se poate. Un iPhone ar trebui să stea la 10 mm de corpul utilizatorului, în orice moment.

În manualele de radiații era explicat că expunerea la radiații poate depăși standardele guvernamentale în timpul „funcționării” dacă telefonul este „poziționat la mai puțin de 15 milimetri de corp”, a relatat Fanatik. Evident, radiațiile telefoanelor mobile nu sunt o problemă exclusiv a companiei Apple, ci este menționată în manualele celorlalte branduri de telefoane de pe piață.

În 2011, radiațiile de la telefoane mobile au fost clasificate, într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, drept „posibil cancerigene pentru oameni”. Utilizarea telefonului mobil se referă la un risc crescut de gliom, un tip malign de cancer cerebral.

Există mai multe tipuri de radiații

Radiațiile includ orice tip de undă electromagnetică – raze gamma, raze X, lumină ultravioletă, microunde, unde radio, gigahertz, megahertz etc.

Conform doc.ro, spectrul electromagnetic este împărțit în radiații ionizante și radiații ne-ionizante.

Radiațiile ionizante – din care fac parte razele ultraviolete, razele X și razele gamma – au suficientă energie într-un foton pentru a îndepărta electronii din atomi sau pentru a rupe legăturile chimice. Din cauza acestui potențial de deteriorare a ADN-ului, care poate cauza cancer, purtăm o vestă de plumb atunci când facem radiografii dentare sau ni se recomandă folosirea cremelor de protecție solară, în special vara. Nu putem evita sursele naturale de radiații ionizante, dar este bine să limităm cât mai mult expunerea atunci când este posibil.

Radiațiile ne-ionizante înglobează lumina produsă de becuri, lumina infraroșie de la un cuptor cu microunde, lumina gigahertz de la routerul wifi, lumina megahertz emisă de telefoanele mobile și undele radio. Acestea nu sunt dăunătoare în doze mici, deoarece un foton nu are suficientă energie pentru a ioniza atomii și/sau pentru a distruge moleculele. În doze foarte mari, însă, radiațiile ne-ionizante pot fi însă dăunătoare, potrivit sursei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: